AZ Sint-Elisabeth Zottegem heeft nieuwe algemeen directeur

Sinds 1 juni ll. staat Greet Keppens aan het hoofd van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem als de nieuwe algemeen directeur, in opvolging van Frank Verbeke die ruim dertien jaar aan het ziekenhuis verbonden was, waarvan de laatste negen jaar als algemeen directeur.

Greet Keppens voltooide een masteropleiding in de bio-ingenieurswetenschappen aan de Gentse universiteit en behaalde ook een master management en beleid in de gezondheidszorg aan de KU Leuven. Haar beroepscarrière startte zij zo’n 35 jaar geleden in de voedingssector bij het bedrijf Amylum en later Tate & Lyle waar ze verschillende directiefuncties op Europees vlak had (waaronder aankoop en verkoop, kwaliteit en voedingsveiligheid, regulatory affairs en crisismanagement). Daarna zette ze haar loopbaan verder bij Barco waar ze director Operations Kuurne was en globale vicepresident rollen opnam (waaronder customer services). Nadat ze in 2016 besloot over te stappen naar de gezondheidssector, was Greet Keppens de voorbije vier jaar in het Zeecentrum Duneroze in Wenduine aan de slag als directeur van het woonzorgcentrum, het centrum voor kortverblijf en het centrum voor herstelverblijf.

Naast haar functie als algemeen directeur – dagelijks bestuurder van het AZ Sint-Elisabeth zal Greet Keppens ook de overkoepelende leiding over de zusterorganisaties van het ziekenhuis hebben, zijnde De Bron Huisvesting met dienstverlening en nazorg (woonzorgcentrum, dagverzorgingscentrum, assistentiewoningen en zorghotel), DCO De Bron (dienstenchequeonderneming voor huishoudhulp), De Hoop (dagcentrum voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel) en Piet Konijn (kinderdagverblijf). Tevens wordt zij de nieuwe voorzitter van de ondernemingsraad en de nieuwe coördinator van het comit é kwaliteitszorg & pati ëntveiligheid binnen het ziekenhuis. Als nieuwe algemeen directeur zal Greet Keppens samen met de Raad van Bestuur nu de verdere toekomstvisie van het AZ Sint-Elisabeth bepalen en implementeren in lijn met het E17-Ziekenhuisnetwerk waarvan het Zottegemse ziekenhuis deel uitmaakt en dat door de Vlaamse overheid per 11 mei ll. officieel erkend werd (lees hierover via deze link). De ambitie hierbij is een toegankelijke en hoogkwalitatieve zorg te garanderen voor elke pati ënt en de prominente rol van het AZ Sint-Elisabeth in de Vlaamse Ardennen en ruimere regio verder uit te bouwen.