Lokaal kopen is goed voor toekomst gemeente

‘Oosterzele Onderneemt’ en Gemeentebestuur slaan de handen in elkaar

In alle brievenbussen van Oosterzele werd de laatste editie van de infokrant van ‘Oosterzele Onderneemt’ gedropt. Vanaf september 2020 slaan ‘Oosterzele Onderneemt’ en het Gemeentebestuur de handen in elkaar en zullen de handelaars, ondernemers, winkels,… kunnen adverteren in ‘Infozine’, het kleurrijk informatieblad van de gemeente. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Door de coronacrisis werd lokaal kopen de nieuwe trend. Het ziet er naar uit dat corona een nieuw tijdperk heeft ingeluid voor de lokale handelaars. Ze leverden in deze vreselijke coronatijden veel inspanningen om in het ‘winkelhieren’ alle coronamaatregelen stipt op te volgen (social distancy, ontsmettingsproducten,…). ‘Oosterzele Onderneemt’ heeft veel woorden van lof voor de klanten en bezoekers die disciplinevol de richtlijnen opvolgden. Lokaal kopen draagt bij tot een gezonde en sociale gemeente. De voedingswinkels in Oosterzele hielden de rekken goed gevuld. Toch een schalkse opmerking…’De jacht op WC papier, voor veel mensen – ook in Oosterzele – was het de rol van hun leven.

Door Corona gingen we meer lokaal kopen. Ook met ons koopgedrag kunnen we een positieve invloed hebben. We kweken nieuwe gewoontes. Het is voor velen een ‘back to basic’.
In het allerlaatste infonummer van ‘Oosterzele Onderneemt’ dankt co-voorzitter Hugo Verstraeten alle lezers (eerste editie in november 2011), adverteerders, medewerkers werving advertenties, Bert Meuleman, bestuur, Lesley Vandenberge, Quanto, drukkerij Zenon, uitdragers B-post en Sociale Tewerkstellingsplaats, De Fietskoerier ‘Snel en Wel’.
‘Het zal een druk zijn die wegvalt, een project dat ik met hart en ziel opnam en waarmee wij vol vertrouwen naar de toekomst kijken, met opnieuw betaalbare advertenties in het gemeentelijk ‘ Infozine’, duidt co-voorzitter Hugo Verstraeten. Hij wenst schepen van lokale economie Orville Cottenie (die ambitieuze plannen heeft, R17), functionarissen gemeente, het vernieuwde bestuur van ‘Oosterzele Onderneemt’ veel succes. ‘Oosterzele Onderneemt’ blijft al jarenlang

de Oosterzelenaars sensibiliseren en overtuigen om hun inkopen te doen bij de lokale handelaars. De werking van ‘Oosterzele Onderneemt’ is in verandering. Hugo Verstraeten sluit zich volmondig aan bij het door mede co-voorzitter Steffert Vanneste voorgestelde meerjarenplan van het gemeentebestuur en in het bijzonder voor het luik voor de lokale economie 2020 — 2025. De vier grote speerpunten: Support — Stimulatie — Collaboratie — Expert. Oosterzele op de kaart zetten en te houden als een leefbare landelijke gemeente waar handelaars, ondernemers nog hun boterham kunnen verdienen.

 Oproep
Hugo Verstraeten is bijzonder fier en blij met de vernieuwing van het bestuur van ‘Oosterzele Onderneemt’. Er ligt een mooie positieve toekomst open voor een aankomende groep jongere enthousiaste ge ëngageerde ondernemende Oosterzelenaren, en dit in goed evenwicht en met veel respect voor mekaar met een aantal gevestigde waarden. Jonge zelfstandigen uit Oosterzele die ‘goesting’ hebben met het uitbouwen van de Lokale Raad voor Economie ‘Oosterzele Onderneemt’ mogen gerust een mailtje sturen naar administratie@oosterzeleonderneemt.be, maak je kenbaar, je bent van harte welkom bij ‘Oosterzele Onderneemt’. Aan alle Oosterzeelse verenigingen deze tip: doe je aankopen voor vergaderingen, feesten, events, …bij onze Oosterzeelse handelaars, Zalando, Amazon, Bol.com,..zullen je niet steunen. Oosterzeelse handelaars wel. Buy local!       Reporter 17