Voorleesweek in de bibliotheek
©Sophie Richez - Bibliotheek Ninove

Bibliotheek Ninove opnieuw open

Na bijna 3 maanden gesloten te zijn én 2 maanden afhaalbib, opent de bib van Ninove vanaf maandag 15 juni opnieuw haar deuren. De bib zal open zijn volgens de standaard openingsuren, maar wel met een beperkte dienstverlening. Daarnaast blijft de afhaalbib tot 1 juli gratis. Na 1 juli wordt reserveren opnieuw betalend. Reserveer je nog materiaal via de afhaalbib voor 1 juli, dan kom je jouw pakket nog steeds ophalen tijdens een afgesproken afhaalmoment op dinsdag en donderdag. Nadien zal dit gebeuren tijdens de openingsuren van de bib. Reserveren kan nog steeds via de website. Alle info vind je op ninove.bibliotheek.be/afhaalbib.

Veiligheidsmaatregelen

Er gelden een aantal maatregelen bij een bezoekje aan de bib:

 • kom alleen
 • minderjarige kinderen mogen zonder begeleiding niet binnen
 • bezoek van max. 30 minuten
 • max. 40 bezoekers tegelijk in de bib
 • hou voldoende afstand
 • volg de markeringen in de bib
 • draag bij een mondmasker
 • verplicht handen ontsmetten aan de ingang
 • geen zitplaatsen
 • geen kranten of tijdschriften
 • geen gebruik van internetpc’s of kopieerapparaat
 • enkel uitlenen (via zelfscan) en inleveren (via zelfscan en inleverbus).

Plan je bezoek op voorhand in. De cataloguspc’s zullen namelijk niet beschikbaar zijn voor gebruik. Je kan via je smartphone of tablet wel verbinding maken met het gratis wifi netwerk in de bib.

Schepen Henri Evenepoel, bevoegd voor de bibibliotheek: “Ik doe een oproep naar alle bezoekers om de veiligheidsmaatregelen goed op te volgen. Hiermee dragen wij ons steentje bij in de bestrijding van het virus. Deze beperkingen worden ons van hogerhand opgelegd, maar ik denk wel dat de bibliotheek in redelijk normale omstandigheden opnieuw zal draaien. Al de bibmedewerkers danken jullie alvast op voorhand voor jullie begrip en jullie vertrouwen. Ze staan te springen om jullie te verwelkomen en doen hun uiterste best iedereen zo goed mogelijk verder te helpen.”

Meer info vind je terug op ninove.bibliotheek.be/heropening