Vanaf 1 juli zijn er terug wielerwedstrijden.

Corona legde de afgelopen maanden alles plat. Ook in het wielrennen moest men noodgedwongen alles annuleren, maar er is terug goed nieuws. Vanaf 1 juli kan er namelijk terug gekoerst worden op alle niveaus. Cycling Vlaanderen contacteerde heel wat besturen, organisaties en gemeenten om zich kandidaat te stellen voor het organiseren van enkele wedstrijden in de maand juli. Organisaties worden volop gesteund en moeten enkel de kosten dragen van de medische diensten en de seingevers. De rest neemt Cycling Vlaanderen voor de ganse maand juli voor zijn rekening. Het gaat hier wel om oefenwedstrijden. De eerste koers zal op donderdag 2 juli in het West-Vlaamse Dikkebus worden gereden. De dag daarna staat er een tijdrit gepland op het circuit van Zolder. Victor Campenaerts schreef zich daar ondertussen ook al voor in en zal op deze manier zijn conditie eens komen testen tussen de elites zonder contract. In onze regio staat op vrijdag 10 juli een wedstrijd voor junioren en elite z.c. gepland in Vlierzele. De dag erna organiseren Sint-Antelinks en Iddergem. Dan volgen nog Kruisem, Pollare, Laarne, Ninove en Landskouter sluit de rij voor onze regio.

Vanaf 1 augustus is er dan de herstart van alle regionale, nationale en internationale wielerwedstrijden met van 29 september tot 3 oktober de Binckbank Tour, waarvan de laatste rit aankomst maakt op de Vesten in Geraardsbergen en op zondag 18 oktober de Ronde Van Vlaanderen met aankomst in Oudenaarde.

Alle info i.v.m. de nieuwe wielerkalender kan je terugvinden op de website van Cycling Vlaanderen.

 

 

Programma in Oost-Vlaanderen:

zaterdag 4 juli:

U23, Elite z.c. & masters in Wortegem-Petegem

 

vrijdag 10 juli:

Junioren, U23, Elite z.c. & masters in Vlierzele

 

zaterdag 11 juli:

Dames jeugd, dames elite en heren junioren in Iddergem

U17 en junioren in Sint-Antelinks

 

Zondag 12 juli:

U17 en junioren in Kruisem

U17 en junioren in Pollare

U23, Elite z.c. & masters in Iddergem

 

Zaterdag 18 juli:

U23 in Kruisem

 

Zondag 19 juli:

U12 in Laarne

U23, Elite z.c. & masters in Kruisem

 

Dinsdag 21 juli:

Dames jeugd en dames elite in Herzele

Junioren in Ninove (criterium)

 

Zaterdag 25 juli:

U12 en junioren in Moerzeke

 

Zondag 26 juli:

Dames jeugd, U17 en junioren in Landskouter (criterium)

U15 en U17 in Moerzeke

Junioren in Berlare

 

Woensdag 29 juli:

Junioren –   U23, Elite z.c. & masters in Sint-Laureins