Fleur Leroy van basisschool De Vlinder uit Velzeke wint Europese tekenwedstrijd

Fleur Leroy van basisschool De Vlinder uit Velzeke  is de winnaar van de tekenwedstrijd die het Informatiepunt Europa Direct van de  Provincie Oost-Vlaanderen al  voor de vijfde keer organiseerde. Kinderen uit het derde en vierde leerjaar maakten een tekening  over wat Europa voor hen betekent.

Gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking, verrast op  dinsdag 16 juni 2020  tussen 9 en 9.30 uur Fleur  en haar klas. Zij overhandigt hen de hoofdprijs van de wedstrijd: drinkflessen met de winnende tekening erop gedrukt.

Het was een moeilijke beslissing, maar het is uiteindelijk de tekening van Fleur geworden.   Ze is kleurrijk en focust op een belangrijk Europees thema: het  klimaat. Zowel groene energie (wind en zon), de natuur (bomen, bloemen, insecten) en mobiliteit (elektrische wagen en   fiets) komen aan bod.  Dat zijn 3 belangrijke thema’s in de strijd voor het klimaat.

aldus gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking

Europa Direct organiseert regelmatig wedstrijden en activiteiten voor alle leeftijden.  Meer info is te vinden op de website.