Betrapte “Taxi”-Dieven uit de Acacialaan te Zottegem voor de rechter

Een man uit Brugge K.K. had blijkbaar weet dat er in een verlaten woning in de Acacialaan waardevolle spullen lagen.

Een woning waar in het verleden nog inbraken gepleegd werden en waarbij toen de daders konden wegvluchten.

De Bruggeling drong echter in 2019 samen met drie andere mannen en een vrouw de woning binnen om er een collectie wijn, schilderijen, beelden en Japanse vazen aan de haak te slaan.   Merkwaardig was dat de dievenbende aankwam per taxi. Lees artikel NUUS van 2019. Bij het inladen van de flessen wijn werden ze betrapt.

In de rechtbank gaven ze grotendeels de feiten toe en verklaarden dat hun motief het feit was dat ze op straat leefden en geld nodig hadden voor hun druggebruik te financieren . Het Openbaar Ministerie vordert celstraffen van 10 tot 30 maanden, al dan niet met uitstel. De rechter zal op 25 juni een vonnis vellen.

Bron HLN