Gedurfde inbraak  via het dak in Michelbeke  met heel wat buit

 

In de Nieuwstraat nr.13  in Michelbeke hebben dieven zaterdagnamiddag   tussen 14u en 19u een gedurfde inbraak gepleegd. Via het dak en een veluxraam  kwam men op de bovenverdieping terecht. Het veluxraam is volledig beschadigd en er werd zelfs dakbekleding verwijderd om zich een weg te banen.

Bewoonster K.B. vertelt ons aangeslagen het relaas:” De dieven hebben gericht gezocht maar ze hebben hierbij   wel alles doorzocht. De slaapkamers werden herschapen in een klein stort. Hierbij werd een grote hoeveelheid gouden muntstukken die werden uitgegeven voor speciale gelegenheden ontvreemd  en al mijn goudwerk gaande van armbandjes, kettingen, ringen en horloges.   De buit loopt op in de duizenden euro’s.

Toen ik gisterenavond thuis kwam heb ik direct de politie verwittigd  als ik de averij zag.   Deze ochtend is het labo geweest  voor sporenonderzoek.   Hoeveel dader(s) hier aan het werk zijn geweest is nog niet geweten. Personen die iets verdacht hebben gezien kunnen dit altijd melden bij de politie.”

Vorig weekend waren er ook inbraakpogingen in de wijk Hovendaal in Michelbeke. Waakzaamheid is dan ook belangrijk.