Vanaf 23 juni: 2 elektrische deelwagens in Zottegem

Vanaf dinsdag 23 juni zijn er twee elektrische deelwagens beschikbaar in Zottegem. Het gaat om een door de Vlaamse overheid gesubsidieerd project dat in nog 12 gemeenten en steden in Zuid-Oost-Vlaanderen werd uitgerold. Het maakt deel uit van het klimaatplan ‘Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen’ en het actieplan Gedeelde Mobiliteit van SOLVA en Streekoverleg.

In Zottegem zal er een deelwagen te vinden zijn aan de bibliotheek (parking D ésir é Van Den Bosschestraat) en aan het administratief centrum Sanitary (parking Molenstraat).

“In het kader van de klimaatambities van de stad wordt bovendien bewust gekozen om enkel met elektrische voertuigen te werken” zeggen schepenen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V) en schepen van Mobiliteit Evert De Smet (N-VA). “Concreet zullen de nieuwe Renault Zo ë (Bibliotheek) en de elektrische versie van de Renault Kangoo (Sanitary) als deelwagen in het straatbeeld verschijnen via het deelplatform van Valckenier Share.”

Praktisch

Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelwagens is het nodig om te registeren op de website van Valckenier Share en daarbij een geldig rijbewijs voor te leggen. Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem. Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens door een uurprijs en een kilometerprijs.

Verdere informatie over het gebruik van de wagens is te vinden op de website van stad Zottegem via www.zottegem.be/mobiliteit-en-openbare-werken/autodelen. Er wordt ook nog een infosessie georganiseerd,
pas later dit jaar omwille van de coronamaatregelen. De infosessie zal doorgaan op 14 september 2020 om 19 uur in het Administratief Centrum Sanitary. Inschrijven voor deze sessie is verplicht en kan via mobiliteit@zottegem.be (inschrijven vóór 4 september).