Toch een klein beetje ruiterommegang in Michelbeke

 

Door de uitzonderlijke coronatijd zijn de ruiterommegangen van Michelbeke en Nederbrakel afgelast. Toch was er gisteren een koets die het oorspronkelijke parcours aandeed.

Frank Van Den Steen: “ De ommegang is normaal een grote en gezellige bijeenkomst is werd afgelast door corona. Op initiatief van Christian Backaert heeft de kerkfabriek besloten om toch iets te organiseren. Eric Van den Driessche werd gecontacteerd om met de koets een rondrit te doen. Hij als bestuurder, daarnaast pastoor Babylon  met de relikwie van Sint.-Sebastiaan in de zegenstok die normaal gebruikt wordt om de ruiters de kans te geven de relikwie aan te raken. Als begeleider Stijn Van Den Driessche , voor de kerkfabriek Christian Backaert en ik.   Als parcours werd   de  oude rondrit gevolgd: SintSebastiaansplein – Lepelstraat – Poorterij – Heksteel – Meierij – Strichtstraat – Bieststraat – Dorrebeekstraat — Nieuwstraat. Zo werd een traditie niet echt onderbroken.”