Jurgen De Landsheer start morgen als hoofdcommissaris voor de politiezone Brussel Zuid


Geraardsbergen. Jurgen De Landsheer legt morgen — maandag 22 juni 2020 — zijn eed af als hoofdcommissaris voor de politiezone Brussel Zuid (Anderlecht, Vorst, en Sint Gillis). Deze regio omvat ongeveer 230 000 inwoners. Zijn korps bestaat uit ongeveer 1 000 medewerkers. Jurgen De Landsheer was zeven jaar korpschef van de politiezone Geraardsbergen Lierde en wist zijn stempel te drukken.

Toen Jurgen De Landsheer in maart 2013 zijn eed als korpschef aflegde voor de politiezone Geraardsbergen/Lierde was hij met zijn 35 jaar één van de jongste korpschefs van Belgi ë. De Landsheer slaagde erin om meer blauw op straat te krijgen en bracht zo meer rust de Oudenbergstad. Met zijn ploeg speelde hij met een kordate aanpak kort op de bal. Daarnaast investeerde hij in innovatie, digitalisering en de uitbouw van een burgervriendelijke politiezorg.

Niettegenstaande Jurgen De Landsheer nog jong is, heeft hij al verschillende watertjes doorzwommen. Aanvankelijk was hij betrokken bij de wijkwerking in de politiezone Brussel Zuid. Vervolgens maakte hij deel uit van de dienst Interventie in Vorst en Sint-Gillis. Nadien was hij verbindingsofficier van de Lokale Politie verbonden aan het Ministerie van Justitie.

We wensen Jurgen De Landsheer heel veel succes toe met zijn nieuwe uitdaging. Bijna twee jaar geleden gaf hij een interview aan Nuus/De Beiaard weg. We geven het nog even mee.

Julien Borremans

Interview met zonechef Jurgen De Landsheer: ‘Veel ouders hebben de grip op hun kinderen verloren.’