De leukste fietstocht in Steenhuize-Wijnhuize

'De leukste fietszoektocht, de ideale vakantieactiviteit rond ons kot.'


De bestuursploeg van het Davidsfonds Steenhuize-Wijnhuize


Steenhuize-Wijnhuize. De zomerzoektocht van het Davidsfonds vindt dit jaar plaats in Brussel. VTB-VAB noemde dit jaarlijkse event ooit de Rolls-Royce onder de zoektochten.
Omdat we een groot deel van onze vakantie in eigen land of streek zullen moeten doorbrengen, bedacht het Davidsfonds in Steenhuize-Wijnhuize een Corona-proof activiteit, een zalige zomer lang.
Het concept lang voor de hand, een fietszoektocht “Davidsfonds-stijl” langs de fraaiste dorpen rond Steenhuize-Wijnhuize, 35 kilometer fietsplezier, 10 stopplaatsen en een niet onaardige prijzenpot.
Een deelnamebrochure kost een democratische 10 euro en is o.m. te verkrijgen via de speciaal ontwikkelde site www.deleukstefietszoektocht.webnode.be
In de deelnamebrochure staan de vragen, de wegbeschrijving en een genummerd antwoordformulier waarmee je kans maakt op een keitoffe fiets twv 750 euro.
Het Davidsfonds kreeg de steun van Toerisme Oost-Vlaanderen, de gemeente Herzele en de toerismediensten van Zottegem, Lierde en Geraardsbergen, waar je ook de brochure kunt aanschaffen.
Daarnaast zal de brochure ook te koop zijn bij talrijke B&B’s in Zuid-Oost-Vlaanderen en de partners en sponsors Velohuys en Tartelien.
Iedereen kan deelnemen, alleen, met het gezin of met een stel vrienden. De start is vrij te kiezen tussen 1 juli en 20 september, een zomer lang. Op die manier vermijden we een volkstoeloop en kan iedereen toch aan deze gezonde en leuke buitenactiviteit deelnemen met inachtname van de op dat moment geldende Covid-maatregelen. De eerste vraag los je op aan Steenhuize kerk, het startpunt.
Langs autoluwe wegen komen de speurneuzen o.a. in Sint-Antelinks, Sint-Lievens-Esse, Smeerebbe-Vloerzegem, Kakebeke en Sint-Jans-Hemelveerdegem, stuk voor stuk dorpen die als muziek klinken maar nog veel mooier ogen.
Vakantie in eigen land hoeft daarom niet minder fantastisch te zijn, integendeel.
Voor meer info:
Filip Schotte
Davidsfonds Steenhuize-Wijnhuize
0497/419793
filipschotte@hotmail.be