Extra zomerschool om taal- en rekenachterstand aan te pakken

Het lokaal bestuur organiseert in de zomervakantie al vele jaren een zomerschool voor kinderen en jongeren met een andere moedertaal dan het Nederlands. Deze vakantievakantie wordt er ook een ‘coronazomerschool’ georganiseerd voor jongeren van 6 tot 12 jaar, specifiek gericht op het wegwerken van eventuele taal- en rekenachterstand.

Zomerschool voor anderstaligen

“Herzele organiseert al enkele jaren elke zomervakantie een zomerschool voor kinderen en jongeren met een andere moedertaal dan het Nederlands”, vertelt Hilde Van Impe, schepen van Gelijke Kansen. “Voor jongeren vanaf 12 jaar is er een driedaags taalbad. Op drie dagen tijd stimuleren we de kennis van het Nederlands op een niet-schoolse en ongedwongen manier, om de jongeren voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar voorzien we een volledige week waarin op een speelse en plezierige manier de kennis van het Nederlands gestimuleerd wordt. Met deze initiatieven willen we de kansen van elk kind op een volwaardige schoolloopbaan verhogen.”

Coronazomerschool i.s.m. Hogeschool Gent Departement Lerarenopleiding

“Deze zomervakantie organiseren we ook een coronazomerschool die specifiek georganiseerd wordt om eventuele taal- en rekenachterstand als gevolg van de sluiting van de scholen weg te werken”, vult Benjamin Rogiers, schepen van Onderwijs aan. “We werken hiervoor samen met Hogeschool Gent, Departement Lerarenopleiding. De lesmomenten worden afgewisseld met sportieve en muzische activiteiten. Om deze zomerschool te promoten, werken we nauw samen met de basisscholen in Herzele.”

Praktisch

Wanneer:

  • Driedaags taalbad (jongeren vanaf 12 jaar): 18-20 augustus 2020, telkens van 09.00 tot 16.00 uur.
  • Zomerschool (kinderen van 3 tot 12 jaar): 10-14 augustus of 17-21 augustus 2020, telkens van 09.00 tot 16.00 uur
  • Coronazomerschool (jongeren 6 tot en met 12 jaar): 10-14 augustus of 17-21 augustus 2020, telkens van 09.00 tot 16.00 uur

Waar: De Wattenfabriek (Solleveld 35, 9550 Herzele)

Inschrijven: Deelnemen is gratis (incl. warme maaltijd ’s middags). Inschrijven is verplicht en kan t.e.m. 31 juli 2020 via sociaal.huis@herzele.be of 053 60 333 14