politiechef en dienstwagen

Jurgen De Landsheer legde de eed af als korpschef van de politiezone Brussel-Zuid.

Een nieuwe zware taak, als korpschef van é én van de grootste politiezones, wacht hem

Jurgen De Landsheer korpschef Op maandagavond 22 juni 2020 legde Jurgen De Landsheer de eed af als korpschef van de Brusselse politiezone Zuid. Deze zone omvat de gemeenten Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis. Jurgen wordt daar chef van een korps dat bestaat uit ca. 1000 medewerkers en een regio van 230 000 inwoners.

E én van de jongste korpschefs.

Jurgen De Landsheer was zeven jaar actief als korpschef van de politiezone Geraardsbergen/Lierde waar hij in maart 2013 werd hij aangesteld. Met zijn 35 jaar was hij toen één van de jongste korpschefs van Belgi ë. Tijdens zijn eerste mandaatperiode investeerde hij vooral in digitalisering, innovatie en de uitbouw van een burgergerichte politiezorg. Bij de start had hij ook een duidelijke visie om nadrukkelijk in het straatbeeld aanwezig te zijn en kort op de bal te spelen met een snelle en kordate aanpak.

Oude liefde roest niet.

Oude liefde roest blijkbaar niet want deze politiezone is zeker geen onbekende voor hem. Van de wijkwerking in de politiezone Zuid, over de dienst Interventie in Vorst en Sint-Gillis tot verbindingsofficier van de Lokale Politie verbonden aan het Ministerie van Justitie, Jurgen De Landsheer deed het voordien allemaal.

Mijn keuze voor de politiezone Zuid verklaart zich door mijn verbondenheid met de streek, de mensen, het multiculturele en sociale leven. Uiteraard speelt mijn hechte band uit het verleden met de zone en de medewerkers een belangrijke rol. Mijn motivatie en wilskracht zijn aanwezig om de negatieve spiraal van de afgelopen jaren te doorbreken en een nieuwe, positieve werkcultuur te cre ëren. Ik wil van deze mooie politiezone een moderne, mensgerichte politieorganisatie maken!” wist De Landsheer ons verleden jaar al in een interview te vertellen.

We wensen Jurgen De Landsheer heel veel succes in zijn nieuwe functie.

LEES OOK:

https://www.nuus.be/2019/09/24/jurgen-de-landsheer-verlaat-de-politiezone-geraardsbergen-lierde/

https://www.nuus.be/2018/08/22/interview-met-zonechef-jurgen-de-landsheer-veel-ouders-hebben-de-grip-op-hun-kinderen-verloren/