politiechef en dienstwagen

Jurgen De Landsheer verlaat de politiezone Geraardsbergen/Lierde.

Een nieuwe zware taak, als korpschef van é én van de grootste politiezones, wacht hem.

Jurgen De Landsheer korpschef politiezone Geraardsbergen/lierdeJurgen De Landsheer was zes jaar actief als korpschef van de politiezone Geraardsbergen/Lierde. Tijd dus om binnenkort een nieuwe uitdaging aan te gaan als hoofdcommissaris van de Brusselse politiezone Zuid. Deze zone omvat de gemeenten Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis. Jurgen wordt daar chef van een korps dat bestaat uit ca. 1000 medewerkers en een regio van 230 000 inwoners.

E én van de jongste korpschefs.

In maart 2013 werd hij aangesteld als korpschef van onze politiezone Geraardsbergen/Lierde. Met zijn 35 jaar was hij toen één van de jongste korpschefs van Belgi ë. Tijdens zijn eerste mandaatperiode investeerde hij vooral in digitalisering, innovatie en de uitbouw van een burgergerichte politiezorg. Bij de start had hij ook een duidelijke visie om nadrukkelijk in het straatbeeld aanwezig te zijn en kort op de bal te spelen met een snelle en kordate aanpak.

#beterblauw

Als korpschef hamerde hij er binnen zijn korps op om niet alleen meer blauw maar vooral “beter blauw” te brengen. Een blauw dat niet alleen zichtbaar is maar vooral ook beschikbaar en aanspreekbaar.

In eerste instantie zorgde ik voor een soepelere personeelsstructuur, waarbij het beeld van de klassieke wijkagent plaats maakte voor een buurtpolitieteam.   Iedere regio of wijk beschikt over een team van minimum vier buurtinspecteurs. Daar waar vroeger de wijkagent soms niet beschikbaar was, zorgt een team voor een permanente opvolging waardoor problemen ook sneller worden aangepakt én opgelost.” weet hij ons te vertellen.

Verwezenlijkingen waar hij terecht trots op is.

Een combi is bij ons meer dan ooit een mobiel politiekantoor geworden. Vroeger zaten interventieploegen vaak in het commissariaat in plaats van op het terrein. Dankzij een doorgedreven digitalisering binnen de zone, werkt ons korps nu heel effici ënt. Databanken en camera’s raadplegen, verklaringen afnemen en zelfs digitaal laten ondertekenen kan allemaal op het terrein via ons uniek ‘e-Blue Mobile Office’ systeem! Uiteraard is dit alles geen verwezenlijking van mij alleen, maar van een sterk team waar ik de voorbije 6 jaar continu op kon rekenen en die ik dan ook ontzettend dankbaar ben! ” licht hij trots enkele verwezenlijkingen toe.

Oude liefde roest niet.

Na 6 jaar Geraardsbergen/Lierde is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Oude liefde roest niet. Van de wijkwerking in de politiezone Zuid, over de dienst Interventie in Vorst en Sint-Gillis tot verbindingsofficier van de Lokale Politie verbonden aan het Ministerie van Justitie, Jurgen De Landsheer deed het voordien allemaal. “Mijn keuze voor de politiezone Zuid verklaart zich door mijn verbondenheid met de streek, de mensen, het multiculturele en sociale leven. Uiteraard speelt mijn hechte band uit het verleden met de zone en de medewerkers een belangrijke rol. Mijn motivatie en wilskracht zijn aanwezig om de negatieve spiraal van de afgelopen jaren te doorbreken en een nieuwe, positieve werkcultuur te cre ëren. Ik wil van deze mooie politiezone een moderne, mensgerichte politieorganisatie maken!” besluit De Landsheer.