Patrice De Mets wordt zo goed als zeker de nieuwe korpschef


Geraardsbergen. Hoofdcommissaris Patrice De Mets is de nieuwe kandidaat korpschef voor het politiekorps van Geraardsbergen/Lierde. Haar dossier wordt overgemaakt aan de koning, die het mandaat nog officieel met een Koninklijk Besluit moet bekrachtigen. Pas dan legt hoofdcommissaris De Mets de eed af als korpschef van de politiezone Geraardsbergen/Lierde.

Nog even en Patrice De Mets wordt de nieuwe korpschef van de politiezone Geraardsbergen/Lierde. Vijfentwintig jaar geleden startte Patrice De Mets haar carrière bij de gemeentelijke politie van Oudenaarde. In 2013 nam ze de functie van gerechtelijk directeur bij de federale gerechtelijke politie (FGP) waar. Door de hervorming naar één gerechtelijk arrondissement in 2014 werd HCP De Mets in de nieuwe formatie ‘directeur operationele steundiensten FGP Oost-Vlaanderen’, waar ze tot voor kort leiding gaf aan vijf gespecialiseerde steundiensten. Dat gaf haar de mogelijkheid om een mooi netwerk uit te bouwen.

Net als korpschef Jurgen De Landsheer zal Patrice De Mets burgergericht en ‘futureproof’ werken: ‘Ik wil een modern korps waar mensen en middelen klaar zijn voor nieuwe uitdagingen en nieuwe vormen van misdrijven zoals cybercrime, oplichting via internet, sextortion… een politie die zoveel mogelijk preventief te werk gaat. De vinger aan de pols houden en weten wat er in de buurt leeft, is belangrijk om kort op de bal te spelen en kordaat op te treden waar nodig. Ik kijk uit naar mijn nieuwe functie als korpschef waar ik samen met mijn overheden en aan de hand van een mensgericht leiderschap zelf een visie kan ontwikkelen’, legt Patrice De Mets uit.

Patrice De Mets zorgt binnenkort voor een ‘roze vrouwelijke touch’ in het ‘#beterblauw korps’. De Mets krijgt een mandaat voor vijf jaar.

Julien Borremans