©SoRi - Start in de Hospitaalkapel te Ninove

Een ongewone zomer, toerisme in Ninove op zijn best

Nu er een en ander versoepeld is n.a.v. de maatregelen tegen de coronapandemie, is het hoog tijd dat Ninove ook weer toeristen kan ontvangen in de Hospitaalkapel. Toerist in eigen land, in eigen regio, in eigen stad wordt h ét motto van de komende zomer.

De dienst toerisme kan opnieuw iedereen verwelkomen in de  Hospitaalkapel, uiteraard in een coronaveilige omgeving. Je vindt er wandel- en fietskaarten en uiteraard veel info om je – dichtbij huis – geenszins te vervelen. De nieuwste aanwinst is de fiets- en wandelgids Erfgoed langs Spoor en Dender, waarin het industri ële verleden van Ninove, denk aan de stekskes- en textielnijverheid, uitgebreid aan bod komt. Deze publicatie van Erfgoedcel Denderland i.s.m. Ninove is te koop aan 5 euro.

Maar, er is meer: de medewerkers van de dienst toerisme hebben niet stilgezeten tijdens de lockdown. Op de Facebookgroep Ninove Boegeert vind je in juni, juli en augustus elke maandag nieuwe kwisvragen over Ninove in d é ultieme – Ninove vanuit je kot – zomerkwis. Los ze op en leer een pak bij over de stad en de deelgemeenten. Uiteraard zorgt de dienst toerisme aan het eind van de rit voor een mooie prijs!

Wandelen via app

In de 11 groene Ninoofse deelgemeenten is het fantastisch wandelen. Tijdens de zomermaanden zal de dienst toerisme via sociale media en op de website per deelgemeente een gratis te downloaden wandeling posten, inclusief foto’s en info over monumenten, landschappen en bezienswaardigheden, ook te wandelen via app. Natuurlijk blijven de wandelknooppuntkaarten, de molen- en stadswandeling en de Galgenveldwandeling vaste waarden.

Over wandelen en fietsen gesproken: de stad verzamelt jouw wandel- en fietst(r)ips en publiceert de mooiste selectie op haar website, zodat iedereen ermee aan de slag kan. Wist je trouwens dat je met de fietsnetwerkkaart Scheldeland liefst 70 km aan fietslussen op Ninoofs grondgebied kan afmalen? Post je foto van je favoriete plekje in groot Ninove op Ninove Boegeert!

En … deze zomer zal je in Ninove ook kajaks en kano’s op de Dender zien. Meer nieuws hierover volgt later.

Gratis overnachtingen

Om het verblijfstoerisme te stimuleren, gaan de dienst toerisme en de VVV-Ninove nauw samenwerken met de B&B’s, waarbij een aantal gratis overnachtingen zal worden aangeboden en de toeristen een infopakket kunnen afhalen in de Hospitaalkapel.

Digitaal aanbod

“Deze coronazomer is de ideale gelegenheid om de eigen streek te herontdekken. Laten we dus van de nood een deugd maken, zeg maar. Onze dienst toerisme speelt daar sterk op in, met een ruim aanbod aan info, vernieuwde wandelingen en fietstochten. Veel meer dan vroeger zetten we in op een digitaal aanbod. Met de wekelijkse online zomerquiz leer je onze stad nóg beter kennen en op de Facebookpagina Ninove Boegeert vind je tal van toeristische tips”, zegt schepen voor toerisme Alain Triest. “Het spreekt voor zich dat we onze sterktes ook willen uitspelen buiten Ninove en graag toeristen aantrekken, daarom bekijken we op welke manier we onze doelgroep het best kunnen bereiken. Toerisme is belangrijk voor onze handelaars, horeca en B&B’s. Met de Bed and Breakfasts in onze deelgemeenten gaan we trouwens nauw samenwerken, zodat het ook voor hen een mooie zomer wordt. We focussen dus niet alleen op onze eigen inwoners, maar zetten ook fors in op toerisme, in een samenwerking tussen de stad en de VVV-Ninove vzw. Én misschien zien we binnenkort wel kajaks en kano’s op de Dender varen. Maar daar vertellen we later meer over.”