©Stad Ninove - sterretjesweide

Infobord met gedicht als sluitstuk van de inrichting van de sterretjesweide

Met de plaatsing van een infobord, voorzien van een gedicht van Willie Verhegghe en zijn echtgenote, is de inrichting van de sterretjesweide op de begraafplaats van Ninove finaal afgerond. De sterretjesweide bestond al enkele jaren maar miste wat aankleding. Begin dit jaar werd de weide reeds voorzien van een grote ster en werden er vlinderstruiken aangeplant. Door de uitbraak van de coronacrisis liep de plaatsing van het infobord echter vertraging op, maar nu is het eindelijk zover.

Jonger dan 140 dagen

Sinds maart 2019 kunnen levenloos geboren kindjes vanaf 140 dagen oud begraven worden op het kinderkerkhof. Toch is er ook nood om een foetus, jonger dan 140 dagen, een laatste rustplaats te geven. Deze levenloos geboren kindjes worden niet wettelijk erkend. Op vraag voorziet de stad voor hen een sterretje, waarin de naam van het kindje kan gegraveerd worden. Met een sereen aangelegde sterretjesweide zorgt de stad nu ook voor een ingetogen plaats waar ouders heen kunnen met hun verdriet. Deze kindjes een laatste rustplaats geven helpt bij het rouwproces, gezien een gewone begrafenis niet kan. Recent nog werd een eerste kindje op de sterretjesweide begraven.