Paard toegetakeld met bijtend product

Onbekenden hebben in de Houtemse deelgemeente Vlierzele een paard toegetakeld met een bijtend product.

De feiten speelden zich af op een weide in de buurt van de Roomstraat. Enkele weken geleden werd ook al in het Houtemse een paard bewerkt met een scherp voorwerp. Volgens de eigenaar van het paard dat werd toegetakeld met een bijtend product ter hoogte van het oog speelden de feiten zich mogelijk af op woensdag 17 juni, tussen 8 en 14 uur of – en dat is volgens haar waarschijnlijker – op donderdag 18 juni tussen 7 en 13 uur. Het dier werd naar een dierenarts en die is erin geslaagd zijn oog te redden. Er werd intussen klacht neergelegd bij de politie. Aan getuigen of mensen die hier iets meer over weten wordt gevraagd contact op te nemen met de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem.