Vrachtwagen ramt spoorwegbrug die dwars over de Zonnebloemstraat ligt.


Geraardsbergen. Op woensdag 24 juni omstreeks 17.30 uur botste een vrachtwagen tegen de overwegbrug die dwars over de Zonnebloemstraat te Geraardsbergen ligt. De vrachtwagen liep aardig wat schade op. Ook de brug is beschadigd. Een wagen – die net achter de vrachtwagen reed – raakte door rondvliegende brokstukjes licht beschadigd. Een expert kwam ter plaatse om na te gaan of de stabiliteit van de brug in gevaar is. De Zonnebloemstraat werd in de richting van de Dender voor alle verkeer afgesloten.

Omstreeks 17.30 uur botste een vrachtwagen – die een graafmachine vervoerde – tegen de spoorwegbrug die over de Zonnebloemstraat ligt. Naar eigen zeggen had de chauffeur van de vrachtwagen de hoogte van zijn vracht verkeerd ingeschat. De graafarm raakte de brug. Daar de vrachtwagenbestuurder niet onmiddellijk kon stoppen, botste het bovenste deel van de arm van de graafmachine verschillende malen tegen de onderkant van de brug. Door de klap raakte zowel de graafmachine als de vrachtwagen flink beschadigd. Een wagen – die in het spoor van de vrachtwagen reed – kreeg scherven glas van de graafmachine en stukjes beton van de brug op zijn wagen, waardoor zijn voertuig licht beschadigd is. Er vielen geen gewonden.

Ook de brug liep averij op. Een expert kwam ter plaatse om te controleren of de stabiliteit van de brug in gevaar is. De brandweer en de politie waren snel ter plaatse. De Zonnebloemstraat werd een tijdlang voor alle verkeer in de richting van de Dender afgesloten. De politie leidde het verkeer in goede banen.

Julien Borremans