‘Zijn de verkeersborden groot genoeg?’


Geraardsbergen. Schepen voor Mobiliteit Fernand Van Trimpont (CD&V) wil met verkeersborden van ruim 2 m ² de autobestuurders   doen nadenken over hun rijgedrag en ‘zo ook de veiligheid voor de andere weggebruikers verhogen’.

‘90% van de meldingen die de dienst mobiliteit van het lokaal bestuur jaarlijks krijgt, gaan over overdreven snelheid.   Uit anonieme snelheids- en voertuigtellingen blijkt nochtans dat 85% van de bestuurders zich wel degelijk aan de geldende snelheid houdt.   Voor de overige hardleerse 15% plaatsen we nu extra grote borden die herinneren aan de snelheidsbeperkingen’, zegt Fernand Van Trimpont, schepen van mobiliteit.

‘De borden zijn meer dan twee vierkante meter groot en zijn verplaatsbaar.   Op die manier kunnen we telkens op andere locaties de aandacht vestigen op de geldende snelheid.   Overdreven en onaangepaste snelheid staat in Vlaanderen jammer genoeg nog steeds op de eerste plaats als oorzaak van verkeersongevallen.   We hopen dat de aanduidingen ‘Groot Genoeg?!’ zijn en we bestuurders doen nadenken over hun rijgedrag en zo ook de veiligheid voor de andere weggebruikers verhogen.’