Sportievelingen zamelen 11.000 euro in ten voordele van natuurgebied het Burreken.

10 sportievelingen lieten zich sponsoren ten voordele van het natuurgebied het Burreken.
Twee jogsters liepen rondjes in hun buurt, goed voor 440 km. Ze lieten zich voor elke kilometer betalen. Dit bracht meer dan 2.000 euro op. Twee teams wandelen en fietsen en spraken vrienden en familie aan om hen te sponsoren. Ze verkochten hiervoor onder andere groenteplantjes, biologische wijn en kaas. Dat leverde dan weer 9.000 euro op.
De totale opbrengst, goed voor 11.000 euro, gaat integraal naar Natuurpunt kern Rondom Burreken, die het geld zal besteden om meer natuur te cre ëren. De vereniging koopt hiervoor gronden die ze als natuurgebied inricht en beheert. Zo kan dankzij deze fondsen een perceel aan de Kortenberg te Maarkedal worden aangekocht.

Naar jaarlijkse traditie organiseert Natuurpunt het laatste weekend van juni Expeditie Natuurpunt. Hierbij engageren sportievelingen zich om dwars door Vlaanderen te fietsen, te wandelen of te kajakken ten voordele van hun favoriete natuurgebied.
Twee teams uit de Vlaamse Ardennen gingen de uitdaging aan en schreven zich in met als doel om geld in te zamelen voor het natuurgebied Burreken. Door de corona maatregelen wijzigde het initi ële concept en beslisten de teams om in eigen streek te sporten.
Team de Fruitratjes koos ervoor om 20km te stappen en 125 km te fietsen.
Team Nothing But Flowers besliste om te stappen dwars door de Vlaamse Ardennen.
“Met onze sportieve prestatie wilden we geld inzamelen voor de verdere uitbouw van het natuurgebied het Burreken in Brakel, Maarkedal en Horebeke. Om aan ons streefbedrag van 5.000 euro te raken verkochten we 1000 groenteplanten, 600 flessen biologische wijn en 150 stukken kaas. De steun was hartverwarmend waardoor we bijna 7000 euro konden inzamelen” zegt Filip Hebbrecht van team De Fruitratjes.
“ Wij spraken onze familie en vrienden aan. En omdat ik op pensioen ging tijdens de afgelopen maanden vroegen veel collega’s en vrienden waarmee ze mij een plezier konden doen. Ik wist meteen wat ik kon voorstellen.” zegt Ludo Vanderlinden van het team Nothing But Flowers.

Twee jonge jogsters pakten het anders aan en kozen ervoor om hun wekelijks looprondje in de buurt te laten sponsoren en zo geld in te zamelen voor het natuurgebied.
“ Ik loop al graag eens een rondje in de buurt om wat aan mijn fysiek te werken” zegt Lieselot Meuleneire.” Omdat ik de natuur belangrijk vind en er ten volle kan ontspannen stelde ik aan mijn vrienden voor om voor elke 5 euro een kilometer te lopen. De actie was een onverhoopt succes zodanig dat ik nu 378 km moet lopen. Maar dat heb ik er graag voor over.”

Voorzitter Jos Gyssels, die het geld in ontvangst nam tijdens een kleine ceremonie in het Burreken, was een tevreden man. “ Dankzij de inzet van al deze mensen kan Natuurpunt hier bijkomende percelen verwerven. We proberen hierbij vooral deelgebieden te verbinden zodat we een aangesloten gebied ontwikkelen. Zo kunnen we zorgen dat zeldzame dieren als vuursalamander en eikelmuis terug meer leefruimte hebben. Dit kan de kleine, vaak versnipperde populaties alleen maar ten goede komen “zegt Gyssels.

X