Vrije Basisschool Oosterzele reikt diploma’s uit

Proclamaties in ander jasje gestopt

Door de coronacrisis deed de Vrije Basisschool Oosterzele de proclamaties op een alternatieve manier. In het Ankerschooltje in de Roosbloemstraat werd het alweer een heel gezellige avond. De kleuters voerden een show op. Na de vrolijke en genietbare show   ontvingen de oudste kleuters hun diploma. En of ze fier waren, volgend schooljaar zetten ze hun eerste stappen in het 1ste leerjaar. Hun trotse ouders zagen dat het goed was. (Reporter 17, foto’s VBS, DDL)
Dit jaar werd een filmpje gemaakt dat vertrok aan het Ankerschooltje en dat eindigde in De Appelaar, Dorp, in het 1ste leerjaar. Daar werden de diploma’s overhandigd. Het filmpje komt op de website. Ook voor het 6de leerjaar verliep het anders. Zij moesten de zeeklassen missen en ook de proclamatie met receptie kon niet doorgaan zoals op andere jaren. De leerlingen van het zesde leerjaar bleven overnachten in de weide achter de sportzaal, elk in hun tentje. De volgende dag werden de diploma’s uitgereikt. De afgestudeerde leerlingen konden het befaamde VBS   – afstudeerhoedje in de lucht werpen. Alles verliep anders, maar aan plezierige, vrolijke sfeer ontbrak het ook dit jaar niet.     Reporter 17
X