Carnaval Zottegem: Prins Christian I opnieuw zal opnieuw regeren in het 2021

Het bestuur van de Carnavalraad beslist de verkiezing van Prins Carnaval Groot-Zottegem 2021 af te gelasten.

Een logische beslissing gezien de coronapandemie.  De carnavalisten hebben behoefte aan duidelijkheid. Het zou zonde het werk en geld te investering in projecten die misschien niet zullen doorgaan. Hoezeer ze carnaval ook in het hart dragen, het is geen zieke en zeker geen dodelijk slachtoffer waard.

“Het is natuurlijk zeer jammer. We leven er een volledig jaar naartoe. Maar de realiteit is wat ze is. De kandidaat kan geen campagne voeren, carnavalsverenigingen kunnen geen eetfestijn houden om de kosten te dekken, …. en gezondheid primeert nu eenmaal. Er verschijnen dagelijks berichten over gezondheidsrisico’s, de ziekte is wereldwijd nog niet aan haar piek en tegelijk horen wij al van het opduiken van een tweede golf.” aldus het bestuur.

Hoe moet het nu verder?

Zij hebben aan de regende prins Elien gevraagd haar termijn met een jaar te verlengen, maar hierop kan ze niet ingaan omwille van haar nakende moederschap. Daarom keert het bestuur een prins verder terug en komen we uit bij Prins Christian I.

Christian heeft aanvaard zodat Prins Christian I opnieuw zal regeren in het 2021.