Zottegemnaars maken indruk met nieuw wijndomein ‘Wetterberghe’ in Ophasselt

Afgelopen zondag opende ‘Wijndomein Wetterberghe’ in Ophasselt voor het publiek. Het wordt gerund door Karl Van Den Berghe uit Velzeke en zijn gezin.

Zondag werden rondleidingen aangeboden op de wijngaarden en in de wijnmakerij en uiteraard konden de 150 bezoekers proeven van 11 verschillende zelfgemaakte wijnen.  Wijndomein Wetterberghe is een authentiek familiaal wijndomein met  2 wijngaarden (>1ha) en een eigen wijnmakerij. Ze produceren eigenhandig diverse schuimwijnen, rode, witte, ros é en fruitwijnen.

Het Wijndomein is vanaf aanplant tot de opening ervan het werk van Karl en Heidi, Van Den Berghe — Van Wetter en hun 4 zonen Liam, Tristan, Ingmar en Indra. De naam van het domein is de samenvoeging van hun beide achternamen.

Karl: “De start van ons   uit de hand gelopen hobby was in 2014 en 4500 plantjes, ongeveer 1000 palen, 30 km draad en 200 kg graszaad later mogen we het ons Wijndomein noemen. In de keuze voor de druivenrassen hebben we ons laten leiden door onze passie voor de natuur en de drang om het ecologische evenwicht niet te verstoren. Na 6 jaar voorbereiding was het nu zondag dan eindelijk de offici ële opening en wilden we zowel ons wijndomein als onze streekproducten aan het publiek tonen.”

 

rondleiding door Karl Van Den Berghe in de wijnmakerij

Gastvrouw Heidi: 150 geïnteresseerden konden via een online platform reserveren en werden zo verdeeld over 3 tijdsblokken van 2 uur, waarbij elk blok dan ook nog eens werd opgedeeld in 3. Zo cre ëerden we 9 bubbels en konden we alle Corona-maatregelen mooi respecteren.”

Karl: De bezoekers kregen een begeleide rondleiding op de wijngaarden  waar dat de principes van onze biologische wijnbouw werden uitgelegd. Daarna ontving ik hen in onze wijnmakerij waar dat alle fasen van het wijnmaken voor zowel schuimwijnen als stille wijnen werden getoond. Als laatste volgde natuurlijk de apotheose; de mogelijkheid tot een degustatie van maar liefst 11 wijnen die we zelf produceren. “

Meer info

Wijndomein Wetterberghe