‘Made in Geraardsbergen’ zet lokale kunstenaar in de kijker


Geraardsbergen. Met het project ‘Made in Geraardsbergen’ willen de diensten Cultuur en Economie lokale kunstenaars, reeds gekende namen maar ook verborgen talenten, in de kijker zetten. Schepen van Cultuur en Middenstand Ann Panis (Open Vld): ‘De handelaars reageerden zeer positief op de oproep om in hun zaak een plaatsje vrij te maken voor een mooi kunstwerk. Zo kan men de hele zomer lang tijdens het winkelen en wandelen een verscheidenheid aan kunst bewonderen. De handelszaken die meewerken herkent men aan de raamtekeningen van de hand van Sylvie Janssens en Matthias Cruyssaert.’ De integrale lijst van winkels en kunstenaars zal gepubliceerd en up to date gehouden worden op de website www.geraardsbergen.be.

Op zaterdag 18 juli kan men vanaf 14 uur enkele kunstenaars ‘coronaproof’ aan het werk zien op de Markt. Onder een — hopelijk – stralende zon verhuizen we Montmartre even naar Geraardsbergen…