Bestuurswissel bij Ertegems Carnavalcomit é

Het Ertegemse Carnavalcomit é, de vzw die Carnaval Erwetegem en de Rommelmarkt Erwetegem organiseert, heeft een nieuw bestuur. Evelien De Potter, Sven Petrus en Dirk Piro gaven de fakkel door aan respectievelijk Geert Van De Velde, Rudy Eeckhout en Joris D’Hoosche.

“Evelien heeft besloten om te stoppen omwille van gezondheidsredenen en heeft mij gevraagd om de organisatie van haar over te nemen”, legt Geert Van De Velde  uit. “Carnaval Erwetegem ligt mij nauw aan het hart. Ik heb hier 15 jaar gewoond, en als DJ Daddy Cool heb ik hier veel plezante feestjes gedraaid. Ik wil dan ook mijn schouders steken onder dit project en zal mij omringen in het bestuur met twee andere sterkhouders, namelijk Rudy Eeckhout en Joris D’Hoosche. Rudy is in carnavalmiddens gekend als Keizer Carnaval van Lierde. Joris D’Hoosche is geboren in Erwetegem en is er ook altijd graag bij als er een feestje gebouwd wordt. Verder zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een hart voor carnaval die ons team willen versterken. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar carnaval@ertegem.be.

2021

Het wordt voor het nieuwe bestuur alvast een moeilijke doorstart want het is nog niet zeker of er in 2021 een carnavalstoet zal mogen georganiseerd worden. “Omwille van de coronamaatregelen nemen we een afwachtende houding aan” zegt kersvers voorzitter Geert Van De Velde. “Stel dat er geen stoeten mogen worden georganiseerd, dan zullen we toch op zoek gaan naar een alternatief, maar het is nog te vroeg om hierover beslissingen te nemen. Het wordt voor de carnavalgroepen sowieso een moeilijk jaar want geen enkele vereniging heeft een eetfestijn kunnen organiseren waardoor er de budgetten beperkt zijn. Het eetfestijn dat het Ertegems Carnavalcomit é had gepland op zondag 6 september, wordt niet afgelast maar zal worden vervangen door een afhaalfestijn.”

Meer info via de Facebookpagina van het Ertegems carnavalscomit é