Wandeltoerisme in Zottegem: fotozoektochten

“Wandelen is meer dan ooit een ideale vrijetijdsbesteding, en Zottegem biedt daartoe heel wat prachtige wandelroutes in eigen streek. Onze Egmontstad is voor wandelaars een perfecte uitvalsbasis.

En wie denkt dat wandelen met kinderen saai is? Helemaal niet hoor, zeker niet als je er een beetje spelplezier aan toevoegt. De dienst toerisme en het Centrum voor Streekgeschiedenis boksten daarom drie leuke zoektochten voor kinderen in elkaar,” zegt schepen van toerisme Brecht Cassiman. Langs een uitgestippeld parcours kan je in het dorp van Velzeke en in het centrum van Zottegem op zoek gaan naar grote en kleine monumenten en verborgen pareltjes. Wil je ontdekken waar onze fotograaf stopte? Zet dan je beste speurbril op en zoek de foto’s die je onderweg kan vinden. Ideaal om het wandeltochtje met je kroost net dat tikkeltje spannender te maken. De tochten zijn elk ongeveer anderhalve kilometer lang en nemen ongeveer een uurtje in beslag. De twee wandelingen in het dorp van Velzeke kunnen aansluitend of afzonderlijk afgestapt worden. De wandelingen vind je op www.zottegem.be/Wandelroutes. Daar kan je ze downloaden en vooraf printen, of je kan een gedrukte versie gratis ophalen bij dienst Toerisme en het Centrum voor Streekgeschiedenis (op de Markt), of in de Bibliotheek. Wil je achteraf graag de oplossing van de fotozoektochten? Stuur een mailtje naar toerisme@zottegem.be en we zenden jou het antwoordformulier door. “Laat je verrassen en ontdek onze geliefde stad via foto’s. Waarschijnlijk ben je er heel vaak voorbij gewandeld zonder het op te merken,” knipoogt schepen van Cultuur Lieselotte De Roover. We wensen jullie veel plezier en wandelgenot!