©Afbeelding van www_slon_pics via Pixabay

Speelpleintjes worden pretparken tijdens de nationale feestdag

De stad Zottegem zet haar speelpleintjes in de kijker tijdens de nationale feestdag komende dinsdag 21 juli.

’s Morgens om 9.30 uur is er eerst het Te Deum in de kerk van Leeuwergem. Daarna volgen een ceremonie met optocht, bloemenneerlegging en toespraken in de kerk van Leeuwergem. Door de speelpleintjes in de kijker te zetten wil schepen van Jeugd en Cultuur Lieselotte De Roover (CD&V) een familiedag maken van de nationale feestdag. “Op vier van onze speelpleintjes ( Oombergen, Pieter Maegermanplein, Berkenpark (Bijloke) en De Lelie — wordt van 13 tot 17 uur een extra attractie voorzien voor kinderen onder de 12 jaar: een reuze glijbaan, een jungle springkasteel, carts en mega-trampolines. Alles zal uiteraard verlopen volgens om de coronarichtlijnen en roepen op om wanneer het te druk is in een bepaald speelplein naar een van de andere speelpleinen te gaan of later terug te keren. Vergeet ook niet dat het dragen van een mondmasker verplicht is vanaf 12 jaar.” Een overzicht van alle speelpleintjes en de extra attracties vind je op www.zottegem.be/speelpleinen.