Gestolen ‘raketten’ teruggevonden bij man uit Hillegem

De twee ‘raketten’ die werden gestolen bij de voormalige schroothandelaar aan de Gentsesteenweg in Zottegem werden teruggevonden in Hillegem.

De twee raketten waren jarenlang het ori ëntatiepunt voor klanten van de schroothandel Cornil/Van Waeyenberghe die daar gevestigd was. Het zijn eigenlijk zogenaamde droptanks, afwerpbare brandstoftanks van vliegtuigen.

Nadat de eigenaar na de diefstal afgelopen donderdag een oproep had geplaatst op Facebook ging het nieuws als een lopend vuurtje op de sociale media en dat heeft blijkbaar zijn vruchten afgeworpen. Via camerabeelden van omwonenden kon het type bestelwagen waarmee de dieven de 5 meter lange en 250 kilogram zware gevaartes oplaadden bepaald worden en niet veel later kwam er naar verluidt ook een belangrijke bericht van een getuige uit Hillegem. Het Laatste Nieuws meldt dat de man uit Hillegem ze met twee kompanen zou gestolen hebben. En ook dat hij beweerde toestemming te hebben om ze op te laden. Dat wordt door de eigenaars uit Zottegem ontkend.