Burgemeester Soetens voor het gemeentehuis

Lierdse burgemeester Jurgen Soetens plaatste zichzelf, na contact met besmet persoon, preventief in quarantaine.

De Lierdenaars gingen er prat op dat er in hun gemeente geen corona-besmettingen genoteerd werden. Daar kwam blijkbaar spijtig genoeg verandering in toen gisteren bleek dat er dit weekend op een huwelijksplechtigheid een persoon aanwezig was die nadien positief getest heeft op Covid-19.

Hopelijk zorgt dit niet voor een sneeuwbaleffect want zoals men uit de op de sociale media geplaatste foto’s kan opmaken werd de social distancing en de mondmaskerregel hier en daar wel wat uit het oog verloren.

Ook burgemeester Soetens kwam in contact met deze besmette persoon en nam, van zodra hij hiervan op de hoogte gebracht werd, zijn verantwoordelijkheid op en plaatste hij zichzelf in een veertiendaagse quarantaine. Gezien beiden een mondmasker droegen was volgens de burgemeester de kans op besmetting miniem doch hij nam het zekere voor het onzekere en vroeg een corona-test aan.

De test werd ondertussen uitgevoerd en het is dus voorlopig afwachten op het resultaat.

Aan onze collega’s liet Jurgen Soetens weten dat hij momenteel geen ziekteverschijnselen vertoont en dat hij zich binnen negen dagen terug moet laten testen.

Ondertussen werkt hij van thuis uit via computer en telefoon gewoon verder.