Coronacrisis: Zottegem blijft onder de alarmdrempel

Met 4 nieuwe bevestigde COVID-19 besmettingen de afgelopen 7 dagen blijft Zottegem volgens de federale onderzoeksinstelling Sciensano onder de vastgelegde alarmdrempel.

Zottegem telt 26.000 inwoners. Wanneer de 4 besmettingen ge ëxtrapoleerd worden naar 100.000 geldt voor Zottegem een zogenaamde ‘incidentie‘ van 15. De alarmdrempel ligt op een incidentie van 20. Hoewel het aantal besmettingen in Zottegem stijgt is die nog niet bereikt.

Ter vergelijking. In Brakel ligt de incidentie met 16 nieuwe besmettingen momenteel op liefst 108. In Zwalm (4 nieuwe besmettingen) op 49. In Herzele (3) op 17 en in Sint-Lievens-Houtem (0) op 0.

In Zottegem werden sinds maart 83 besmettingen bevestigd. (zie link) Met dien verstande dat het aantal bevestigde besmettingen slechts een indicatie geeft van de omvang van de epidemie. Het werkelijke aantal ligt vele malen hoger. Ook niet onbelangrijk. De nieuwe cijfers van Sciensano worden elke dag geüpdatet, maar komen naar verluidt met een vertraging van 2 dagen.