Vanaf maandag 03/08/2020 is het ziekenhuis enkel toegankelijk via de hoofdingang

Nieuwe maatregelen AZ Sint-Elisabeth na zorgwekkende evolutie aantal besmettingen

Het Sint-Elisabethziekenhuis in Zottegem heeft nieuwe maatregelen gecommuniceerd na wat het noemt de “zorgwekkende evolutie van het aantal besmettingen in de naburige gemeenten”.

  • Vanaf maandag 03/08/2020 is het ziekenhuis enkel toegankelijk via de hoofdingang (!) De ingang via de parking blijft enkel open voor de huisartsen pretriage en de pre-opname covid-testen. Via deze ingang kan men niet meer doorsteken naar het ziekenhuis. We voorzien op werkdagen tussen 8 en 19 uur een shuttlebus tussen de parking en de hoofdingang.
  • We verzoeken met aandrang om zoveel mogelijk alleen naar de raadplegingen te komen, en juist op tijd te komen, om het aantal personen in de wachtzalen zo klein mogelijk te houden.
  • Bij het binnenkomen van het ziekenhuis draagt iedereen een masker, en maakt iedereen gebruik van ontsmettende handalcohol.
  • Het Medisch Centrum van Brakel sluit opnieuw zijn deuren vanaf dinsdag 04/08/2020 en dit tot minstens einde augustus.
  • De bezoekregeling blijft tot nader order ongewijzigd (lees meer via deze link). Ook hier dringen we aan om dit zo veel mogelijk te beperken en tijdens het bezoek ook constant het mondneusmasker te dragen en geen fysisch contact te hebben met de pati ënt.

We hopen dat iedereen begrip kan opbrengen voor deze maatregelen, die enkel tot doel hebben onze pati ënten en medewerkers zo lang mogelijk covid-vrij te houden! In functie van de toekomstige evolutie, alsook in functie van eventuele overheidsbeslissingen, zal het beleid verder uitgestippeld en gecommuniceerd worden.”