Tijdens anonieme patrouilles van de politie werden twee geseinde personen overgebracht.


Geraardsbergen. De verkeersdienst houdt regelmatig verkeersacties op het grondgebied met een anoniem voertuig, zo ook de voorbije maanden mei, juni en juli. De resultaten werden gebundeld in een overzicht: 15 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. 3 bestuurders bliezen positief (waarvan 2 onmiddellijke intrekkingen rijbewijs voor 15 dagen).Er werden 9 bestuurders onderworpen aan een speekseltest ‘drugs in het verkeer’, 4 speekseltesten resulteerden positief. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Er werden 25 processen-verbaal opgesteld voor o.a. drugs in het verkeer en geen houder van een rijbewijs, negeren rode lichten overweg, drugs in het verkeer in combinatie met maken van niet-essenti ële verplaatsing, voertuig werd voorgereden ter technische controle omwille van plaatsing van verboden air-ride. Voertuig werd verboden tot verkeer, fietser negeert rood verkeerslicht, gebruik gsm en geen verlichting, fietser negeert rood verkeerslicht en geen verlichting, illegaal bezit verboden wapen, sturen met vals rijbewijs

Ten slotte werden er 2 personen aangetroffen die geseind stonden. Betrokkenen werden overgebracht naar het politiecommissariaat voor verdere afhandeling.