Inwoner van Geraardsbergen voor de vierde maal zonder mondmasker betrapt

De politie is doorgaans heel tevreden over goede naleving coronamaatregelen


Geraardsbergen/Lierde. Dagelijks gaan ploegen van de politie Geraardsbergen/Lierde op pad in ter controle van de Covid-maatregelen. De stationsbuurt, de markt, winkelstraten, speelpleinen, de Gavers, het skatepark, grote winkelcomplexen, …. worden zeer regelmatig gecontroleerd. Van vrijdag 03 augustus tot en met zondag 09 augustus, werden er in totaal 8 processen-verbaal opgesteld in het kader van de Covid-maatregelen.

Het gaat vooral om overtredingen inzake het niet dragen van mondmasker. Er worden ook verschillende mensen aangesproken om het mondmasker correct te dragen. E én persoon deed zijn mondmasker na een waarschuwing terug af. E én inwoner werd reeds voor de 4de maal betrapt zonder mondmasker. Een proces-verbaal werd opgesteld.

De politie is heel tevreden over de inwoners die de gevraagde maatregelen goed naleven. ‘Zij krijgen een welgemeende dankjewel. We blijven patrouilles op pad sturen om gericht te controleren. #beterblauw’

Helaas moet de politie van Geraardsbergen/Lierde vaststellen dat de opgelegde maatregelen niet door iedereen worden gerespecteerd. ‘Het is echter van groot belang om zich aan de regels te houden. Personen die dit niet doen zullen geverbaliseerd worden. Dus we roepen jullie nogmaals op: respecteer de richtlijnen’, aldus de politie.

Julien Borremans