De vele toeristische troeven van Geraardsbergen.


Geraardsbergen. De Oudenbergstad is tot ver buiten zijn stadsgrenzen bekend van 3 M’s maar onze stad heeft zoveel meer te bieden. Met acht natuurreservaten en verschillende bossen is de natuur overal aanwezig. Het landschap is zeer gevarieerd en gaat van vlakke weilanden en dichte bossen tot heuvels. Om deze prachtige natuur in de kijker te zetten, ontwikkelde de Dienst Toerisme in samenwerking met De Padstappers Geraardsbergen vzw drie wandelkaarten.

De lussen nemen je mee langs de deelgemeenten van Geraardsbergen en de talrijke maar onderbelichte natuurgebieden. De parcours met start en aankomst op de Markt zijn ongeveer 20-25 km lang en kunnen ingekort worden tot 13-17 km. Onderweg krijg je tekst en uitleg bij de natuur en het erfgoed.

De folders zijn verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor of bij alle logies in Geraardsbergen. Je kan de GPX bestanden (GPX Viewer installeren via iOS of Android) ook downloaden op de website of via de QR code op de kaarten. In de toekomst zullen de wandelingen uitgepijld worden.

Wil je meer informatie over de natuurgebieden? Binnenkort brengt de Toeristische Dienst een brochure uit over de fauna en flora. De teksten werden geschreven door het WVI en belichten de geschiedenis, aanwezige flora en bodem van de verschillende natuurreservaten en bossen die Geraardsbergen rijk is.