Twee ongevallen met vluchtmisdrijf in Brakel

Bestuurder werd opgepakt

Iets na   21u veroorzaakte een bestuurder donderdagavond twee ongelukken in Brakel . Tweemaal sloeg de man met zijn pick-up Mitsubishi L200 op de vlucht. De politie zou hem ondertussen opgepakt hebben.

Het eerste ongeluk gebeurde in de Kasteelstraat. Na een gevaarlijk inhaalmanoeuvre botste de donkere pick-up tegen een geparkeerde Ford Ka.

Ik reed in de Kasteelstraat richting het Rondpunt”, zegt ooggetuige korpsoverste van brandweerpost Brakel Rudy Sadones. “Plots haalt de pick-up, die ik zelfs niet had zien aankomen, me aan een ongelooflijke snelheid in. Omwille van een tegenligger moet hij bruusk invoegen en botste hij op de wagens. Omdat de chauffeur aan hoge snelheid verder reed, zette ik de achtervolging in. Via het Rondpunt reed hij naar de Rondweg (N8c) richting Ninove. Ondertussen belde ik naar de politie om gegevens door te spelen, maar de achtervolging moest ik stopzetten.”

Blijkbaar moet dezelfde wagen daarna een ongeluk veroorzaakt hebben op de Moriaanstraat( kruispunt Stegewerk -Molenhoek ) N462 . Hierbij werd een bestelwagen geraakt en moest een spar er aan geloven.