Tien extra besmettingen in Geraardsbergen. Geen gehospitaliseerde coronapati ënten in ASZ

'Er is geen reden tot paniek. Waakzaamheid blijft nodig.'


Geraardsbergen. Sciensano meldt 10 besmettingen in één week in de Oudenbergstad. Burgemeester Guido De Padt (Open Vld): ‘Er is nog geen enkele reden tot paniek, maar we moeten uiteraard waakzaam zijn en blijven.’ Dorien Buyst – communicatieverantwoordelijke van het ASZ – meldde gisteren dat er momenteel geen gehospitaliseerde coronapati ënten in het ASZ campus Geraardsbergen zijn. Burgemeester De Padt roept op om de huidige maatregelen goed op te volgen.

Het Agentschap Zorg & Gezondheid meldde gisteren het volgende: ‘Er is de voorbije dagen een hoger aantal besmettingen met COVID-19 vastgesteld in uw gemeente. We benadrukken dat het op dit moment enkel gaat om een eerste signaal. We zullen dat verder opvolgen en zeker in de gaten houden of dit signaal aanhoudt, maar dat hoeft niet te betekenen dat er momenteel al extra maatregelen nodig zijn.’

Ondanks de verhoogde risicofactor, stelt burgemeester De Padt vast dat de situatie goed onder controle is. Guido De Padt: ‘ We kunnen immers de cijfers contextualiseren en bepalen waar de besmettingen zich voordoen (op straatniveau, in verenigingen, in bepaalde groepen en woonzorgcentra). De crisiscel volgt ook de handhaving van de maatregelen op en bekijkt waar er zich nog problemen voordoen om daar dan extra op in te zetten.’ Waakzaamheid blijft nodig. Indien nodig kunnen volgens de burgemeester de huidige maatregelen worden aangescherpt of kunnen er nieuwe worden aangekondigd.

Burgemeester De Padt roept de burgers van deze stad op om waakzaam te zijn, de coronaregels strikt op te volgen, mee te werken aan het contactonderzoek en mondmaskers te dragen waar dit verplicht is. ‘We hebben het beleid wat versoepeld, maar er is geen enkele aanwijzing dat de huidige besmettingsgevallen daarmee kunnen gelinkt worden’, aldus nog de burgemeester.

Julien Borremans