Image by ArtCoreStudios from Pixabay

Sporten in het najaar met de stad Zottegem

Naast de — aangepaste — zwembadwerking waarover wij in een eerder NUUS-bericht al geïnformeerd hebben (zie via deze link), heeft de sportdienst van stad Zottegem voor het najaar dat voor de deur staat, nog een aantal andere sportactiviteiten in petto. Een overzicht van het coronaproof aanbod, voor jong en oud:

Hockey-initiatie (nieuw!)

Op vrijdag 4 september gaat de langverwachte hockey initiatie van start. Tien weken lang, telkens van 17u30 tot 19u30, kunnen zowel jongens als meisjes van 5 tot 12 jaar deze populaire ploegsport leren kennen en beoefenen. De lessen worden gegeven door ervaren hockeyspelers en vinden plaats op het kunstgrasveld aan de Bevegemse Vijvers.

Kleuterzwemmen

Nu zwemlessen terug kunnen doorgaan, wordt volop ingezet op overleven in het water en kleuterzwemmen. Op zaterdagvoormiddag zijn er drie lesmomenten voor telkens 20 kinderen van 3 tot 5 jaar, onder begeleiding van gekwalificeerde lesgevers. Deze lessenreeksen starten op 19 september en lopen over het ganse schooljaar. Watergewenning voor baby’s en peuters alsook zwemlessen voor volwassenen kunnen gedurende enige tijd niet doorgaan.

Aquafitness

Op woensdagavond 16 september herstarten de lessen aquafitness voor jongeren en volwassenen. Voor de tien lessen, telkens van 20 tot 21 uur, zijn er 24 plaatsen beschikbaar.

Hatha Yoga

Ook de lessen Hatha Yoga herstarten. Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar en vinden plaats op woensdagmiddag van 12u30 tot 13u30 (fuifzaal Bevegemse Vijvers, max 30 deelnemers) en op donderdagavond van 18u30 tot 19u30 (zaal Helios, max 15 deelnemers). Voor beide lesmomenten is ook een initiatiereeks van vier lessen voorzien, die start respectievelijk op woensdag 2 en donderdag 3 september. Tijdens deze lessen zijn uiteraard ook de ‘anciens’ welkom. Daarna, op woensdag 30 september en donderdag 1 oktober, start dan de 10-delige lessenreeks. Er dient voor beide reeksen apart te worden ingeschreven (vergeet je persoonlijk matje niet).

Pilates

Op zaterdagvoormiddag van 9 tot 10 uur gaan de lessen Pilates opnieuw van start in zaal Helios (max. 15 deelnemers). Deze lessen, gegeven door een erkende Pilates-instructeur, starten eveneens met een initiatiereeks van vier lessen voor beginners (of opfrissing voor gevorderden) op 12 september. De eigenlijke 10-delige lessenreeks begint dan op 10 oktober. Ook voor deze lessenreeksen moet afzonderlijk ingeschreven worden.

Inschrijvingen van start

Alle inschrijvingen voor deze sportlessen verlopen via webshop.zottegem.be. Daar vindt u ook alle prijzen en exacte data. Tip: maak misschien vooraf je account aan. Problemen of hulp

nodig? Dan kan de sportdienst dit samen met u overlopen. Inschrijven kan eveneens tijdens de kantooruren aan de kassa van de Bevegemse Vijvers of bij de sportdienst (tel. 09 364 53 20).

‘Sport & Beweeg’-kaart

Voor alle sportactiviteiten dient op voorhand betaald en ingeschreven te worden, zodat de sportdienst het aantal deelnemers kan bepalen (of beperken) om de activiteiten veilig en volgens de richtlijnen te organiseren. Contante betalingen zijn (voorlopig) niet meer mogelijk.

Er kan dus niet meer gewerkt worden met de ‘Sport & Beweeg’-kaart; alles wordt via de webshop aangeboden. Wie nog in het bezit is van een ‘Sport & Beweeg’-kaart, kan deze tot uiterlijk 31 december 2020 inruilen aan de kassa van de Bevegemse Vijvers en krijgt de resterende beurten terugbetaald via overschrijving.

X