Vlaams parlementslid Joris Nachtergaele op zomerstage in Brakels landbouwbedrijf

Vlaams parlementslid   en burgemeester van Maarkedal Joris Nachtergaele (N-VA)   was vandaag op zomerstage bij een Oost-Vlaams gemengd landbouwbedrijf. Hij deed dit op uitnodiging van Boerenbond.  

“De zomerstage was een uitstekende manier om de uitdagingen en kansen van de hedendaagse land- en tuinbouwers te leren kennen. Joris Nachtergaele heeft in zijn functie regelmatig te maken met dossiers die een directe impact hebben op onze land- en tuinbouwbedrijven”, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. “Het was voor hem dan ook een mooie kans om via een praktische zomerstage te ervaren hoe het werk op de hedendaagse land- en tuinbouwbedrijven er aan toe gaat en wat de uitdagingen van onze bedrijfsleiders zijn.”

Joris’ stage vond   plaats in de Vlaamse Ardennen (Oost-Vlaanderen) op de Kaashoeve van de familie Faingnaert-Beyaert. Het bedrijf maakt met dagverse AA-melk tal van zelfbereide ambachtelijke kazen, roomijs en afgeleide melkproducten. Daarnaast richtten ze een vakantieverblijf in voor families die de schoonheid van de Vlaamse Ardennen willen ontdekken. Het familiebedrijf heeft naast de melkveetak en de thuisverkoop ook nog een akkerbouwtak met aardappelen en granen. Een belangrijk thema bij deze stage zal naast korte keten ook de bedrijfsopvolging zijn.

Het parlementslid was onder de indruk   van wat de landbouw vandaag allemaal betekent.

X