Groen Geraardsbergen pleit voor tonnagebeperking in het stadscentrum


Tijdens de gemeenteraad van 1 september werd de invoering van een tonnagebeperking, tot max. 7,5 ton, in de Adamstraat goedgekeurd. Groen Geraardsbergen wil echter nog verder gaan en pleit voor:

    • het invoeren van een tonnagebeperking in het gehele stadscentrum en de dorpskernen;
    • om het laden en lossen enkel maar   te voorzien tijdens bepaalde tijdstippen (bijv. van 8u tot 10u).
    • het ondertekenen van het charter werftransport. Het is een handig hulpmiddel voor lokale overheden om werfverkeer in de buurt van scholen constructief aan te pakken. Het charter is een afspraak tussen lokale overheden, de Bouwunie, de Confederatie Bouw en de Belgische beroepsvereniging voor professionele handelaren in bouwmaterialen (FEMA). In het charter beloven ze om grote werftransporten te vermijden in de omgeving van scholen, vlak voor en na de schooluren.

 

X