Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Hoofding cultuurtochten Lierde

Lierdse cultuurtochten in het kader van de “staycation” waren een groot succes.

Op 31 augustus 2020 werden de wedstrijden verbonden aan de vier door de Lierdse Cultuurraad georganiseerde Cultuurtochten afgesloten.

Daar door de Covid-19 crisis alle plannen om dit jaar opnieuw onze wandelschoenen op te poetsen en na een stevig ontbijt een gezamenlijke culturele wandeling te maken niet konden doorgaan werden er als alternatief vier “staycation” cultuurtochten uitgestippeld. In elke Lierdse deelgemeente werd een vertrekpunt voorzien en aan de hand van een mooi verzorgde folder met plannetje en heel wat culturele en historische weetjes kon men van het parcours genieten. Om het geheel nog aantrekkelijker te maken werd ook aan elke tocht een wedstrijd gekoppeld.

De foldertjes konden worden afgeprint via de website van de gemeente Lierde maar lagen ook ter beschikking op de Cultuurdienst Lierde.

Het aantal afgehaalde folders, de vele telefoontjes en mails en het aantal ingeleverde wedstrijdformuliertjes bevestigen het succes van deze cultuurtochten.

Per tocht werd uit de formulieren met juiste antwoorden diegene als hoofdwinnaar gekozen die met de schiftingsvraag het dichts bij het aantal juist ingeleverde antwoorden was.

Bijkomend vallen ook de daarop drie volgende winnaars in de prijzen. Winnaars komen echter maar voor één tocht in aanmerking.

De vier hoofdwinnaars zijn:

Tocht 1 = Van Lierde Julie — Lierde

Tocht 2 = Van Steerthem Veerle — Brakel

Tocht 3 = Vermang Paul — Geraardsbergen

Tocht 4 = Van Winghem Els — Zottegem

Zij ontvangen elk een bierpakketje met zes flesjes Cendrine en het boek “Panamarenko tribute”.

De overige twaalf winnaars (drie per tocht) ontvangen elk het boek “Panamarenko tribute”.

Alle winnaars zullen door de cultuurambtenaar per mail verwittigd worden wanneer ze hun prijs op de Lierdse Cultuurdienst kunnen afhalen.

X