Kristin Vangeyte: ‘€30 000 extra van de Vlaamse regering om burgerinitiatieven te organiseren.’


Geraardsbergen. Om het coronaleed enigszins te verlichten, wordt er binnen het noodfonds jeugd, sport en cultuur van de Vlaamse regering door de stad €30 000 gereserveerd voor burgerinitiatieven. Het project moet gericht zijn op inwoners van Geraardsbergen en de indiener moet een inwoner van Geraardsbergen zijn. Het project dient uiteraard plaats te hebben op het grondgebied van Geraardsbergen. Het moet ook open staan voor iedereen en zich focussen op toegankelijkheid, ook op vlak van eventuele toegangsprijzen en promotiecampagnes. De toelage bedraagt maximaal € 3 000 per aanvrager.

Binnen het noodfonds jeugd, sport en cultuur van de Vlaamse regering is er door de stad €30 000 gereserveerd voor allerlei burgerinitiatieven. Daar zijn volgens schepen van o.a. Burgerparticipatie Kristin Vangeyte (Open Vld) een aantal voorwaarden aan verbonden: ‘Het project moet gericht zijn op inwoners van Geraardsbergen en de indiener moet een inwoner van Geraardsbergen zijn. Het project dient uiteraard plaats te hebben op het grondgebied van Geraardsbergen. Het moet ook open staan voor iedereen en zich focussen op toegankelijkheid, ook op vlak van eventuele toegangsprijzen en promotiecampagnes. Een werkgroep bestaande uit afgevaardigden van sport, jeugd, cultuur en samenleving geven advies en het college neemt een beslissing binnen de 4 weken.’ De toelage bedraagt maximaal 3000 € per aanvrager.

Kristin Vangeyte: ‘We hopen met deze ondersteuning burgers in onze stad de ruimte te geven om initiatieven te nemen , los van een lidmaatschap van sportraad, cultuurraad en jeugdraad. De verenigingen hebben reeds recht op een tegemoetkoming. Maar daarnaast zijn er in onze stad ook heel wat individuele burgers die graag initiatief nemen en iets zouden willen organiseren en buiten de subsidies voor verenigingen vallen. Dat kan voor  jeugdinitiatieven, sport, cultuur of voor de samenleving in haar geheel zijn. Met  dit reglement hopen we inwoners van onze stad een stuk  tegemoet te komen,’ zegt schepen Kristin Vangeyte, ‘We laten de burgers volledig vrij en willen hen daarbij ten volle ondersteunen.’

Voor meer informatie kan je zeker contact opnemen via samenleving@geraardsbergen.be of 054/43 44 20. Maak een afspraak en kom eens persoonlijk langs langs (masker verplicht). ‘We horen heel graag spetterende out-of-the-box (coronaproof) voorstellen,’ aldus Kristin Vangeyte.

Julien Borremans

X