Voorwaarts Oosterzele, KFC Moortsele en KVV Windeke stomen zich klaar voor seizoen ‘20 – ‘21

Staan het VGO-, KFCE en KVV-blok er?

Laat het voetbalfeest beginnen. Hebt u er ook vol verwachting naar uitgekeken? De uitblinkers, de mooiste doelpunten, de snelste counters, de onwaarschijnlijke saves, de subtielste hieltjes,…Kortom, de nieuwe voetbalcompetitie. De verwachtingen bij de Oosterzeelse ploegen Voorwaarts Gijzel – Oosterzele, KFCE Moortsele en KVV Windeke zijn hoog gespannen. Hun entourages hunkeren naar de competitiestart. De spelers popelen om zich van meet af aan te tonen. Ook de nieuwkomers komen met grote verwachtingen naar hun nieuwe clubs. Ze zijn in warme clubs terechtgekomen. De mentaliteit zit goed. De ambitie is voelbaar. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele, KFCE Moortsele en KVV Windeke is er zonder twijfel kwaliteit bijgekomen. De trainers Kenneth De Meester (VGO), Margino De Kerf (KVV), Tim Baele (FCE) en Marijke De Rouck (dames VGO) ondervinden een grote ambitie. Er is in moeilijke coronatijden hard gewerkt en Voorwaarts Gijzel Oosterzele, Eendracht Moortsele en de Windo’s lijken ons goed gewapend om op het einde van het seizoen 2020 — 2021 een positieve balans te kunnen voorleggen. In elke sector kunnen meerdere posities dubbel bezet worden. De entourages van VGO, KFCE en KVV zijn ervan overtuigd dat er een goed evenwicht in de groep steekt en dat er attractief voetbal zal gebracht worden. Er is voldoende werklust in de ‘new look’ groepen aanwezig om een goed seizoen te draaien. Op de eerste speeldag (12 en 13 september) zal blijken of het VGO —, KFCE- en het KVV — blok er staan. De wedstrijden die aanvankelijk op 5 en 6 september gepland waren zullen gespeeld worden op woensdag 11 november. De drie clubs starten alleszins met veel ambitie. De trainers en trainster hebben veel nieuwe namen moeten inpassen. Met de nieuwkomers wordt het knokken voor een vaste stek. De plaatsen zijn erg duur geworden. Heel veel spelers zijn aan elkaar gewaagd. Maar die torenhoge concurrentie zal uiteraard voor de nodige inzet zorgen. Ze gaan met zijn allen op scherp moeten staan. Dat kan de resultaten alleen maar ten goede komen. De verwachtingen bij de Oosterzeelse voetbalclubs zijn re ëel. Er is een ideale mix: ervaring, jeugdig enthousiasme, fysiek, techniek,…Het woord en de daad zijn aan de spelers en speelsters om de verwachtingen van het bestuur en de supporters in te lossen.

Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Nieuwkomers
David Cino (Melsbroek), Cem De Jaeger (KVV Zelzate), Halen Gabodour (Deux — Acren), Hakim Goditiabois (vrij), Daud Mali (SK Ronse), Ismaïl Ouchen (SK Ronse), Glenn Uyttendaele (KVV Windeke), Evert Van den Heede (Elene — Grotenberge), Enzo Van Wingen (VSV Gent).

Uit
Jasper De Graeuwe (SK Bellem), Michiel Desmaurault (Cercle Melle), Simon De Vroe (SV Melsen), Stef Franck (SV Melsen), Erik Martyrosian (SV Melsen), Lowie Pauwels (Kluisbergen Sp.), Davy Satyn (SV Melsen), Jan Taerwe (SV Melsen), Diego Van Wingen (VK Liedekerke).

KVV Windeke

Nieuwkomers
Junior Callebaut (FC Gavere — Asper), Shekina Da Costa Filho (SK Vlierzele), Sven De Landtsheer (KVV Schelde), Jonas De Meyer (Houtem), Seppe Duynslaeger (FC Gavere — Asper), Jason Laeremans (FC Velzeke), Olivier Lampens (Houtem), Robby Lampens (Cercle Melle), Jacques Muanza Lukeba (SV Geraardsbergen), Tibo Vanderstraeten (SV Melsen), Nikolas Van Huffel (vrij), Brecht Van Pamel (FC Velzeke), Florian Verhoye (FC Velzeke).

Uit
Yari De Bruyne (FC Edeboys), Jorge Carreira (FC Edeboys), Joeri De Cocker, Exan De Jaeger, Ridgy De Smet (FC Burst), Sybe De Smet, Jorgen Sonck, Ruben Stevens (WIK Boekel), Michael Gistelinck (FC Edeboys), Brecht Goeminne (E. Moortsele), Sebastien Mabilde (Cercle Melle), Klaus Praet (Sint — Denijs — Sport), Glen Uytendaele (Gijzel — Oosterzele), Michiel Van Cauwenberghe (FC Velzeke), Michael Verschelden (SK Munkzwalm), Sepp Vervust (KFCO Burst), Stijn Vervust (KFCO Burst), Navaron Walraeve (WIK Boekel), Quincy Wartel (ESA Bottelare).

Eendracht Moortsele

Nieuwkomers
Jonas Delsaute (TK Meldert), Hendrik De Pril (SV Zottegem), Brecht Goeminne (KVV Windeke), Steven Verdonck (SK Merelbeke).

Uit
Bart De Neve (stopt), Atilay Emeksiz (Tenstar Melle), Sarkodeye Foley, Soon Jhonmar (ESA Bottelare).

Dames Voorwaarts Gijzel OosterzeleNieuwkomers
Anke Vermeulen (Gent — ladies), Emily Mateo (Gent — ladies), Hana Marly (SK Merelbeke), Justine Mestdagh (Gent — ladies), Lies Hofman (Nazareth — Eke), Louise Dhondt, Marieke Bizet (SK Merelbeke), Marte Goossens (Gent — ladies), Ode Vereecke (Gent — ladies), Yme Ost (Gent — ladies), Zo ë Van Hecke (Gent — ladies), Evi Ingels, Cr é Huyghe. Verheugend, een aantal Oosterzeelse meisjes hebben zich aangesloten bij het damesteam van VGO. Elke week komen nieuwe dames kennis maken met Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Het damesvoetbal floreert in Oosterzele, de ploeg die vorig jaar van start ging promoveert naar tweede provinciale B. Er wordt ook een ploeg opgestart in derde provinciale B. De ambitie is merkbaar. De sfeer is top, slechts een drietal speelsters zijn gestopt of vertrokken.

dames B-ploeg
dames A-ploeg

Eerste speeldag Tweede provinciale B
Zondag 13 september, 15 u: Winnik – Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Derde provinciale B
Zaterdag 12 september, 19 u 30: Nazareth/ Eke – FCE Moortsele
Zondag 13 september, 15 u : HT Zwijnaarde — KVV Windeke

Vierde provinciale D
Zaterdag 12 september, 18 u: Voorwaarts Gijzel — Oosterzele B — Nieuwerkerken

Dames Tweede provinciale B
Vrijdag 25 september, 20 u: Elene / Grotenberge — Voorwaarts Gijzel — Oosterzele

Derde provinciale B
Vrijdag 25 september, 20 u: Gavere — Asper — Voorwaarts Gijzel Oosterzele B.

Een droomstart nemen, attractief voetbal brengen, meer fans op de wedstrijden: dat zijn de ambities waarmee de voorzitters en het bestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele, KFCE Moortsele en KVV Windeke de nieuwe competitie tegemoet kijken. De trainers weten nu wat voor spelersmateriaal ze hebben om de ambities van hun club waar te maken. Ze hechten veel belang aan teamgeest en discipline. Het dynamisme is groot en wordt in alle werkgroepen gepompt. Met Chris Govaert, Frans Van Vlaenderen en Stefaan De Keyster hebben Voorwaarts Gijzel Oosterzele, KFCE Moortsele en KVV Windeke gedreven voorzitters die hun club besturen met de manier van denken waarmee ze ook hun succesrijke ondernemingen, zaken leiden. Ze willen geen amateurisme, wel een moderne en professionele club. Ze voelen zich gelukkig geruggensteund door enthousiaste bestuursleden en een schare trouwe medewerkers (M/V). De voorzitters, het bestuur en de vele medewerkers verzetten bergen werk en dat verdient respect. We wensen Voorwaarts Gijzel Oosterzele, KFCE Moortsele en KVV Windeke veel succes in het nieuwe seizoen 2020 — 2021. Reporter 17