Buurtcomit é ‘Helder Water’ Elene nodigt omwonenden uit om mee na te denken over ontmoetingsplek

Buurtcomit é ‘Helder Water’ in Elene nodigt de omwonenden uit voor een brainstorm over de plannen voor een ontmoetingsplek in Elene. Afspraak op zondag 13 september om 9.30 uur aan de parochiekerk van Elene.

Enkele bewoners hebben zich een tijd geleden verenigd in buurtcomit é Helder Water.   Ze willen een groene ontmoetingsplek in het hart van Elene, deelgemeente van Zottegem, realiseren. Hun oog viel al snel op een verwaarloosd en ontoegankelijk terrein van de gemeente, gelegen aan het Restaurant In de Groenen Hond.

“Het kan de ideale plek worden om samen te genieten van de natuur, kinderen te laten ravotten of als vertrekpunt bij een wandeling”, klinkt het bij de kerngroep van Helder Water. “Een idyllische groene ontmoetingsplaats langs het water, waar jong en oud, mobiel en minder mobiel elkaar kunnen ontmoeten. Het eerste participatie-event was gepland in maart, maar door de Lockdown kon dat niet doorgaan. Gelukkig mocht je in Belgi ë nog een luchtje scheppen en trokken we er massaal op uit om te genieten van onze prachtige streek. Het heeft ons ook geleerd, hoe belangrijk natuur in onze onmiddellijke woonomgeving is. Het buurtcomit é wil   mensen en hun omgeving verbinden. Daarom zijn ze extra gemotiveerd om verder te werken aan het project. Voor een deel van de financiering werken we met subsidies en in het najaar is ook een crowdfunding gepland om het resterende bedrag bijeen te krijgen.”

“Nu samenkomen opnieuw kan, brengen we geïnteresseerde buurtbewoners samen op een corona-proof evenement. Zo willen we onze buren,   verenigingen en lokale ondernemers betrekken bij de uitwerking en de realisatie van het project. Op zondag 13 september nodigen de initiatiefnemers de Elenaars uit om mee rond de tekentafel te zitten. Via de projectoproep “Trek het Landschap je Dorp in” van de provincie Oost-Vlaanderen krijgen we hulp van een ervaren ontwerpbureau. De landschapsarchitecten van “Fris in Het Landschap” loodsen ons door de verschillende ontwerpscenario’s en we maken een korte wandeling langs bijzondere plekken in ons dorp. Kinderen kunnen deelnemen aan een afzonderlijk werkatelier, zo hebben de ouders hun handen vrij.”

Praktisch

Afspraak op zondag 13 september aan de parochiekerk van Elene om 9.30.

Corona-proof: mondmaskerplicht en verplichte registratie via   https://forms.gle/gwbBftB6YdmeR2Uw6, e-mail naar SpeelnatuurElene@gmail.com of via  0497/10.21.12.

Meer info https://www.facebook.com/OntmoetingsplekElene/

X