Eerste geveltuintje aangelegd


Geraardsbergen. Op dinsdag 8 september wordt een eerste geveltuintje aangelegd in Geraardsbergen. Sinds de goedkeuring van het gemeentelijk reglement op 1 september kunnen de inwoners van Geraardsbergen een aanvraag indienen via de website van het lokaal bestuur. Ondertussen vielen de eerste aanvragen al in de bus.

Het Lokaal Bestuur Geraardsbergen wil op zoveel mogelijk plaatsen de woonomgeving met groen verfraaien. David Larmuseau (CD&V), schepen voor wonen en huisvesting: “Dit initiatief maakt onderdeel uit van maatregelen, stimulansen die worden genomen om de kwaliteit van wonen in Geraardsbergen te verbeteren.

Met dit initiatief wil het bestuur ook tegemoet komen aan de vraag van inwoners die al langer de aanleg van een geveltuin wensten. Bij één van deze inwoners wordt nu het eerste geveltuintje van een hopelijk lange reeks aangelegd.

Marleen Francq, aanvrager geveltuin: “Ik ben ook binnen in huis omringd door planten dus was het een logische stap om een geveltuin aan te vragen. Ik hoop dat dit groene initiatief veel gevolg krijgt!”

Denk je dat jouw gevel in aanmerking komt? Vul dan het online aanvraagformulier dat je op de website van de stad vindt onder de rubriek huisvesting. Jouw aanvraag wordt dan onderzocht en je wordt zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de beslissing.

Elk geveltuintje is een kleine ingreep op zich, maar met enkele tientallen zijn ze een mooi gebaar en een duurzaam signaal in onze stad.

X