WSV Land van Rhode vzw blij met met lof voor ‘Oosterzele wandelt’

Verlengd tot 15 september

‘We kregen veel gunstige kritieken voor onze zes wandelingen ‘Oosterzele wandelt’, we gaan in op de vraag van het gemeentebestuur om de periode te verlengen tot 15 september’, zegt een tevreden voorzitter Erik Lievens die samen met het bestuur van de Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode blij is met het mooi succes’. Oosterzelenaars, trek de wandelschoenen aan en verken onze zes deelgemeenten. Een absolute aanrader. Een mooi initiatief van onze bloedeigen Oosterzeelse wandelclub, geruggensteund door het gemeentebestuur. Je ontdekt plekjes waar je anders nooit zou komen.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Voorzitter Erik Lievens: ‘Onze clubwerking ligt door COVID – 19 plat. Ook ons clubblad ‘De Rhodelaar’ van september — oktober 2020   moeten we willens nillens elektronisch versturen, corona blijft spelbreker. Hoe het verder moet? Koffiedik kijken. Onze tochten zijn tot en met november 2020 gecanceld. Wat brengt 2021? Kunnen we nog wandelen? Jawel!, zegt Erik Lievens overtuigend. ‘We organiseren nog vaste wandelingen die gedurende een bepaalde periode goed bewegwijzerd zijn en GRATIS toegankelijk zijn. Maar jammer, geen ontmoetingen, geen babbels, geen gezellige momenten in de kantine. Het sociale aspect dat in onze sport verweven zit, is er jammer genoeg niet. We brainstormen hoe we ons succesrijk praatcaf é kunnen organiseren, veel zal afhangen van de nieuwe coronamaatregelen die de overheid zal uitvaardigen’.
Wil je eens heerlijk op stap en het niet ver hoeft te zoeken? Dan zijn de wandelingen in Oosterzele een must do. Ontdek de troeven van het landelijke en authentieke Oosterzele.
Je krijgt dus tot 15 september 2020 de kans om een sportieve uitdaging aan te gaan. Je kan kiezen voor een wandelroute die bij jou, je gezin, je bubbel,… past. De lengtes van de wandelingen vari ëren van 5,2 tot 9,4 km. Om aan de wensen van ervaren wandelaars en wandelfanaten tegemoet te komen zijn er via extra verbindingsstukken drie clusters gemaakt van telkens twee deelgemeenten.
Wandeling 1 in Oosterzele is 8,3 km, je kan starten aan het gemeentehuis, Dorp 1. Wandeling 4 in Gijzenzele is 5,2 km, starten kan aan de kerk, Brielstraat. Je kan deze twee wandelingen doen via een verbinding van 1,3 km (heen en terug dus 2,6 km). De totale afstand van deze combinatie is 16,1 km.
Wandeling 2 in Moortsele is 6,6 km, je kan starten aan caf é ‘t Plankierke, Moortselestraat 45. Wandeling 3 in Landskouter is 5,5 km, je kan starten aan de kerk, Bakkerstraat. Je kan ze beiden doen via een verbinding van 0,5 km (heen en terug 1 km). De totale afstand bedraagt 13,1 km.
Wandeling 5 in Scheldewindeke is 9,4 km. Je kan starten aan Sporthal De Kluize. Wandeling 6 in Balegem is 6,4 km, je kan hier starten aan de kerk, Gootje. Je kan beide wandelingen combineren via een verbinding van 0,9 km (heen en terug 1,8 km). Totale afstand: 17,6 km. Wie op of tegen het wandelparcours woont hoeft niet noodzakelijk naar de aangegeven startplaats te gaan. Je kan net zo goed van bij je thuis instappen. WSV Land van Rhode en het gemeentebestuur wensen je veel wandelplezier.     Reporter 17
X