Oosterzele beschermd zijn handelaars en inwoners

Materieel wordt aangekocht

De afgelopen maanden waren uitzonderlijk. De strijd tegen het coronavirus heeft veel van het gemeentebestuur en de inwoners gevraagd. Ook de lokale economie in Oosterzele heeft ernstig onder de situatie geleden. Daarom is lokaal winkelen belangrijk, nu nog meer dan ooit. Oosterzele koopt lokaal. Om het winkelen in de eerstkomende maanden comfortabeler te maken gaat de gemeente Oosterzele materieel aankopen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De herfst- en de winterperiode staan voor de deur. Het COVID-19-virus zal nog enige tijd circuleren waardoor heel wat handelszaken de komende periode nog steeds te maken zullen hebben met een beperking van het aantal klanten in hun winkel.   Daardoor moeten klanten enige tijd buiten de winkel aanschuiven. Om te verhinderen dat zij dat moeten doen in de regen, kou, … zal Gemeente Oosterzele een aantal beschuttingsmiddelen (zoals bv. tenten) aankopen en ter beschikking stellen van de handelaars waar dat nodig is. Op die manier laat Oosterzele zowel zijn handelaars als inwoners niet in de kou staan. Meer weten? Contacteer Elsy De Wilde, schepen voor Communicatie, 0494 / 86 57 04, elsy.dewilde@oosterzele.be.

Help de lokale economie door de crisis

Een beetje Oosterzeels chauvinisme kan geen kwaad, in deze moeilijkecoronatijden is het aangeraden om je aankopen te doen in Oosterzele, je vindt van alles in onze eigenbeste gemeente. Oosterzele, jouw bereikbare, gezellige bestemming. De Oosterzeelse zaken hebben een brede maatschappelijke functie. Ze etaleren vakmanschap, creativiteit,…Op die manier helpen ze de aantrekkelijkheid van de gemeente vergroten en versterken zij de identiteit van een samenleving. De Oosterzeelse winkels zijn voorts belangrijk voor de dynamiek in onze gemeente, het sociale weefsel. Koop lokaal. Onze bloedeigen winkels en handelszaken leveren een grote inspanning om lokale, kwaliteitsvolle producten aan te bieden. Steun de lokale handelaars: tijdens maar ook na de coronacrisis.   De coronacrisis wijst ons op de absurditeit van veel verplaatsingen, ze zijn echt niet nodig. Meer nog, ze zijn niet effici ënt. In je eigen buurt winkeken, thuis laten leveren, je helpt onze lokale handelaars. Win – win. Buy lokal.     Reporter 17

X