Ambassadeur gezocht voor autodelen in Zottegem

Digitale infosessie op 22 september. Gezocht: ambassadeurs.

Sinds juni vind je twee elektrische deelwagens in Zottegem. Ze hebben een vaste standplaats aan het AC Sanitary (op parking Molenstraat) en op de kleine parking aan de bib (D ésir é Van Den Bosschestraat) en zijn helemaal klaar voor gebruik! Autodelen is een eenvoudig en goedkoop alternatief als jouw (tweede) wagen het grootste deel van de tijd stil staat. Maar: hoe werkt autodelen nu precies? Is dit een slimme zet voor mijn budget? Hoe kan ik reserveren? Kan ik mijn eigen wagen delen met mijn buren en hoe pak ik dat dan aan? Stel al jouw vragen via de interactieve digitale infosessie op 22 september!

“We hadden graag een antwoord geboden op alle vragen tijdens een infosessie midden september. Wegens welgekende redenen hebben we dit infomoment jammer genoeg moeten annuleren, maar we laten geïnteresseerden natuurlijk niet in de kou staan,” vertelt schepen van leefmilieu Leen Goossens. “Via een digitale infosessie van SOLVA, Autodelen.net en Valckenier Share, kan je toch al jouw vragen en bedenkingen over autodelen kwijt. Tijdens deze infosessie komen alle voordelen en aanbieders van autodelen aan bod. Je komt te weten hoe je een deelwagen reserveert of hoe je je eigen wagen kan delen met je buren. Bovendien kan je jouw vragen live stellen via de chatfunctie en krijg je meteen een helder antwoord op jouw persoonlijke vraag.”

De digitale infosessie vindt plaats op dinsdagavond 22 september, van 20 uur tot 20.45 uur. Deze is voor iedereen gratis toegankelijk mits inschrijving via www.zottegem.be/Autodelen. Na inschrijving ontvang je een link om de infosessie digitaal mee te volgen.

Gezocht: Autodelen deelambassadeurs

“We zoeken drie gemotiveerde inwoners die het aandurven om hun (tweede) wagen een maand aan de kant te laten staan en te kiezen voor een combinatie van wandelen, fietsen en de nieuwe elektrische deelwagens. Jij deelt jouw ervaringen met ons als ambassadeur van gedeeld autorijden en wij zetten jou op weg met een financieel duwtje in de rug”, roept schepen van mobiliteit Evert De Smet op.

Wat vragen we van de ambassadeurs?

– 1 maand (zoveel mogelijk) de eigen wagen aan de kant laten staan en met de deelwagen rijden

– Gedurende deze periode minstens drie keer een getuigenis/foto/video delen via sociale media

– Na deze maand een getuigenis schrijven over jouw ervaringen hiermee

– Bereid zijn om één keer te komen spreken op een infosessie in de eigen gemeente

– Toestemming geven dat SOLVA en de stad het gedeelde materiaal gebruiken voor verdere communicatie

Enige voorwaarden om Autodelen ambassadeur te worden zijn dat je in Zottegem woont, over een geldig rijbewijs B beschikt en dat je handig ben met sociale media. Ga jij de uitdaging aan? Laat ons dan voor 30 september weten waarom jij onze ambassadeur wil worden of neem contact op voor meer informatie via mobiliteit@zottegem.be.

X