Gratis testrit tijdens infosessie autodelen

Sinds kort kunnen ook de Herzelenaren aan het autodelen. “We kozen i.s.m. SOLVA en Streekoverleg met verschillende gemeenten uit de buurt voor het autodeelsysteem Valckenier Share”, zegt Jan Van Damme (Open Vld), schepen van Mobiliteit. “Daardoor staat er achtentwintig splinternieuwe personenwagens ter beschikking op strategische plaatsen in 15 gemeenten van Zuid-Oost-Vlaanderen. In het kader van de klimaatambities van de gemeente kozen we ook bewust voor elektrische voertuigen.”

In Herzele staan er twee wagens, gaat Ronny Herremans (CD&V en Partners), schepen van Milieu, verder. “É én ervan staat aan het station van Herzele. De andere staat aan Sportpark De Steenoven, maar verhuist binnenkort naar de parking aan het gemeentehuis. Er gebruik van maken, is simpel. Dat kan via een app op de smartphone.”

Infosessie, zowel fysiek als digitaal

“Autodelen is een eenvoudig en goedkoop alternatief als jouw (tweede) wagen het grootste deel van de tijd stil staat”, vertelt schepen Van Damme. “We merken echter dat er veel vragen komen. Hoe werkt autodelen nu precies? Is dit een slimme zet voor mijn budget? Hoe moet ik die wagen reserveren? Is dat wel corona-proof?”

“Daarom organiseren we een infosessie voor onze inwoners”, zegt schepen Herremans. “Een expert geeft uitleg en iedereen kan er terecht met zijn of haar vragen. En… iedereen kan een gratis testrit maken met één van de wagens. Natuurlijk houden we bij de organisatie van dit event rekening met alle geldende coronamaatregelen. Kan je niet aanwezig zijn op onze gemeentelijke infosessie of blijf je toch liever thuis? SOLVA, Autodelen.net en Valckenier Share organiseren ook een digitale infosessie waar alle voordelen en aanbieders van autodelen aan bod komen. Je komt te weten hoe je een deelwagen reserveert of hoe je je eigen wagen kan delen met je buren. Jouw vragen kan je live stellen via de chatfunctie en je krijgt meteen een helder antwoord.”

Praktisch

X