Balegem wondermooi in beeld gebracht

Zomerfotowedstrijd 900 jaar Balegem

Balegem bestaat 900 jaar. Erfgoed Viersprong en Toerisme Oosterzele deden een warme oproep om de mooiste, verrassendste plekjes van Balegem te kieken en deel te nemen aan de zomerfotowedstrijd naar aanleiding van 900 jaar Balegem. Iedereen kon gratis deelnemen. De foto’s moesten wel genomen worden in de deelgemeente Balegem. Alle deelnemers brachten het landelijke Balegem op knappe wijze in beeld. Pareltjes om te koesteren. Uit de inzendingen koos de jury 15 laureaten.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
De jury vond dat Nathalie Stroobant, Roselinde Van Caeneghem, Kristof Vanderhasselt, Elsie Claessens, Winne Caemaert, Claudine Van De Sijpe, Danny De Lobelle, Florent Baele, Gerdy Meulenyer, Guido De Vos, Hedwig D’Haeseleer, Imelda Van De Noortgate, Roos Coppens, Liesbeth David en Werner Paret de mooiste foto’s inzonden. Doel was het onroerend erfgoed in Balegem op een originele manier in the picture te plaatsen. De foto’s werden uitvergroot en werden willekeurig verspreid bij de volgende Balegemse handelaars: Retouche De Gouden Naald, Kameleon, Schoonheidsinstituut Cybelle, Podo Center La Cr éa, Joosti IJssalon, Chris Decor, Fietsen Stefan, Dienstencentrum DOO, Fintro, Creative Jewelry Peter Wille, Caf é Molendam, Bakkerij Matagalpa, Fasciatherapie Katrien De Raedt, Kapsalon Pui Belli. Erfgoed Viersprong en Toerisme Oosterzele danken deze Balegemse handelaars die hun etalage ter beschikking stellen van het Balegems Erfgoed. Bewonder het werk van de 15 laureaten.
Meesterlijk in beeld gebracht: Station, Klepmolen (3), Pastorie, Zonsopgang, Windekemolen (2), Hof ten Koekenboot, Kapel Issegem, Stokerij Van Damme, Sneeuwlandschap, Station Balegem Dorp, Station Balegem Zuid, Landschap.
Stemmen
  • Je kan stemmen op je favoriete foto tot en met 11 oktober 2020. Op 15 oktober wordt de winnende foto bekend gemaakt. De foto met de meeste stemmen wint een mooie prijs. Ook onder de stemmers wordt een fijne attentie verloot. In bib Scheldewindeke zijn vanaf 15 september alle foto’s te bewonderen. De rechtvaardige rechters hebben de foto’s beoordeeld op originaliteit, de link met het thema onroerend erfgoed. Je kan stemmen op  https://erfgoedviersprong.be/blog/laureaten-fotowedstrijd-beeldig-balegem/
  • Reporter 17

 

 

 

X